Windows 10 pas na de zomer naar smartphones

Microsoft rolt in de zomer Windows 10 uit, maar niet naar zijn smartphones. De smartphonevariant van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is nog niet zo ver als de computerversie.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Dit laat Joe Belfiore, de topman van Microsofts smartphone-afdeling, weten op de Build-conferentie, meldt The Verge. Eerder deze week besprak Microsoft Windows 10 uitgebreid. Het nieuwe besturingssysteem van de Amerikaanse fabrikant is bedoeld voor meerdere platformen. Zo komt Windows 10 dus naar de computer en smartphone, maar ook naar tablets en de Xbox.

“Er zijn apparaten en features die op de dag van de lancering nog niet worden aangekondigd, maar daarna pas”, aldus Belfiore. “Vanuit het perspectief van de apparaten ligt onze focus bij de lancering van Windows 10 voor de computer. Andere apparaten, zoals de smartphone, HoloLens, Xbox en Surface Hub, krijgen waarschijnlijk niet op dezelfde dag Windows 10.”

Het uitstellen van Windows 10 voor smartphones kan er op wijzen dat Microsoft later dit jaar met nieuwe Lumia-smartphones komt. Overigens is het niet heel opmerkelijk dat smartphones Windows 10 alter krijgen dan computers. Hetzelfde gebeurde al met Windows 8.1.

Wanneer Windows 10 wordt afgeleverd, zijn nog niet alle mogelijkheden van het besturingssysteem beschikbaar. Sommige functies worden pas later uitgerold. “We zitten in de afrondende fase van het project en blijven doorgaan met het uitrollen van functies naar onze insiders”, aldus Belfiore.

“We zijn van plan om de eerste versie van Windows 10 in de zomer uit te rollen”, zegt hij over de computervariant van Windows 10. Nadat Windows 10 op de computer, maar ook op de smartphone is uitgerold, worden er nog heel veel updates verwacht die het besturingssysteem uitgebreider maken.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters