Windows 10 pas na de zomer naar smartphones

Microsoft rolt in de zomer Windows 10 uit, maar niet naar zijn smartphones. De smartphonevariant van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft is nog niet zo ver als de computerversie.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Dit laat Joe Belfiore, de topman van Microsofts smartphone-afdeling, weten op de Build-conferentie, meldt The Verge. Eerder deze week besprak Microsoft Windows 10 uitgebreid. Het nieuwe besturingssysteem van de Amerikaanse fabrikant is bedoeld voor meerdere platformen. Zo komt Windows 10 dus naar de computer en smartphone, maar ook naar tablets en de Xbox.

“Er zijn apparaten en features die op de dag van de lancering nog niet worden aangekondigd, maar daarna pas”, aldus Belfiore. “Vanuit het perspectief van de apparaten ligt onze focus bij de lancering van Windows 10 voor de computer. Andere apparaten, zoals de smartphone, HoloLens, Xbox en Surface Hub, krijgen waarschijnlijk niet op dezelfde dag Windows 10.”

Het uitstellen van Windows 10 voor smartphones kan er op wijzen dat Microsoft later dit jaar met nieuwe Lumia-smartphones komt. Overigens is het niet heel opmerkelijk dat smartphones Windows 10 alter krijgen dan computers. Hetzelfde gebeurde al met Windows 8.1.

Wanneer Windows 10 wordt afgeleverd, zijn nog niet alle mogelijkheden van het besturingssysteem beschikbaar. Sommige functies worden pas later uitgerold. “We zitten in de afrondende fase van het project en blijven doorgaan met het uitrollen van functies naar onze insiders”, aldus Belfiore.

“We zijn van plan om de eerste versie van Windows 10 in de zomer uit te rollen”, zegt hij over de computervariant van Windows 10. Nadat Windows 10 op de computer, maar ook op de smartphone is uitgerold, worden er nog heel veel updates verwacht die het besturingssysteem uitgebreider maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters