Windows 10-toestel belandt op Kickstarter

De NuAns Neo is een Windows 10 toestel van een Japanse fabrikant. Deze werd in januari al gepresenteerd. Het bedrijf is op Kickstarter begonnen met het verzamelen van geld om de smartphone wereldwijd uit te brengen.

Windows 10NuAns Neo

Het is geen nieuws dat Windows 10 niet erg populair is bij de consumenten. Er zijn dan ook niet veel fabrikanten die ervoor kiezen om hun smartphone van Microsofts software te voorzien. Het is voornamelijk Microsoft zelf die het besturingssysteem inzet met daarnaast een paar kleinere fabrikanten.

Kickstarter

Nu werd er in januari een bijzondere smartphone gepresenteerd door het Japanse NuAns. Het toestel heet de Neo en is een Windows 10-smartphone met een bijzonder uiterlijk. Het toestel is destijds alleen in Japan uitgebracht. Het is dus vrij normaal als je er nog niet van hebt gehoord. NuAns wil dit graag veranderen, want het bedrijf is op Kickstarter een crowdfund project  gestart om geld op te halen zodat het toestel wereldwijd beschikbaar wordt.

Wereldwijd

Op de Kickstarter pagina van NuAns probeert het bedrijf 725.000 dollars bij elkaar te krijgen. Volgens NuAns wordt dit geld gebruikt om onderdelen te kopen die ervoor zorgen dat de Neo wereldwijd te gebruiken is. Denk hierbij aan de juiste antennes om de juiste frequenties op te pakken. Als je een NuAns Neo wil hebben, kun je het project steunen door 270 dollars te doneren. Omgerekend is dit zo’n 243 euro.

NuAns Neo designNuAns Neo

Voor de 243 euro die je doneert krijg je een NuAns Neo zodra het bedrijf de volledige 725.000 dollars binnen heeft. Het design van het toestel lijkt erg op de oudere Lumia-smartphone. Een robuuste behuizing met rondingen aan de zijkant. Daarnaast is de achterkant te personaliseren. Deze bestaat uit twee delen zodat je een ‘Two-tone’ design hebt. Het aanbod in achterkanten is vrij groot, zo zijn er achterkanten van verschillende soorten hout, plastic en suède.

Specificaties

De specificaties van de NuAns Neo zijn niet heel indrukwekkend, maar dat kun je ook niet verwachten voor 270 euro en Windows 10 heeft ook niet extreem veel rekenkracht nodig. Het scherm is een 5 inch HD-scherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Aan de binnenkant zit een Qualcomm Snapdragon 617-processor die geklokt is op 1,5 GHz. Deze wordt ondersteund door 2 GB werkgeheugen. Als een bonus is de NuAns Neo te gebruiken met Microsoft Continuum waardoor je de smartphone ook als desktop computer kunt gebruiken.

Op het Mobile World Congress hebben wij een korte Hands-on video gemaakt met verschillende Windows partner-toestellen. Eén daarvan is de NuAns Neo, check de video hieronder voor onze eerste indruk met het toestel.

Bron: Kickstarter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters