Windows 10 vanaf de zomer beschikbaar

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Windows 10 in de zomer vrijgegeven zal worden. Ook smartphones zullen vanaf de zomer Windows 10 gaan krijgen,

Microsoft laat via haar blog weten dat Windows 10 vanaf de zomer voor iedereen beschikbaar zal worden. Het nieuwe platform van Microsoft zal vanaf dan beschikbaar zijn voor tablets, computers en andere apparaten die gebruik kunnen maken van Windows 10.

Microsoft laat ook weten dat het vanaf de zomer zal starten met het vrijgeven van Windows 10 voor smartphones. Wanneer de updates voor de Lumia’s uit gaan komen is nog niet helemaal duidelijk; providers moeten doorgaans eerst een update testen alvorens hij vrijgegeven wordt aan het grote publiek. De kans is groot dat de eerste updates in het najaar uit zullen gaan komen.

Volgens Microsoft zullen bijna alle smartphones die nu op Windows Phone 8.1 lopen over Windows 10 gaan beschikken. Echter zet Microsoft wel de kanttekening erbij dat hoe goedkoper de smartphone, hoe minder nieuwe functies van Windows 10 hij mee zal gaan krijgen met de update. De update zal voor zowel computers gebruikers, als tablet, laptop en smartphone eigenaren gratis zijn het eerste jaar. Dit geldt voor iedereen die een legaal of illegaal kopie heeft van Windows 7 en Windows 8.

Microsoft Windows 10 Lumia 635 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  Ik vraag me wel af wat ze bedoelen met "het eerste jaar gratis? Als je nu Windows 7 of andere versies op je pc hebt draaien betaal je niet elk jaar opnieuw om het te gebruiken. Waarom zouden mensen dan naar een OS overstappen waar ze elk jaar moeten bijbetalen?

  Op mijn Lumia 830 zou ik het zoals andere zonder twijfeling doen. Maar op mijn Desktop wil ik toch wel meer informatie, want ik vind het nu nog een beetje onduidelijk.

  1. Arnold Jansma -

   Het updaten vanaf windows 7 is een jaar na release windows 10 gratis. Daarna moet je voor de upgrade betalen. Voor de smartphone verwacht ik dat je gewoon altijd kan updaten naar w10.

   1. Oscarr -

    Precies.

    Citaat van windows.microsoft.com
    " […] Wanneer geschikte nieuwe en bestaande Windows 7-, Windows 8.1- en Windows Phone 8.1-apparaten in het eerste jaar worden bijgewerkt naar Windows 10, dan is deze upgrade gratis. Nog mooier: zodra een geschikt Windows-apparaat is bijgewerkt naar Windows 10, zorgen we ervoor dat het blijft bijgewerkt gedurende de ondersteunde levensduur van het apparaat. […] "

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters