‘Windows 10 vanaf eind juli voor klant beschikbaar’

Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, is bijna klaar. Waarschijnlijk kunnen consumenten het nieuwe besturingssysteem vanaf eind juli gaan gebruiken.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Dit melden bronnen binnen Microsoft aan TheVerge, dat doorgaans goed is ingelicht. Een mogelijke datum is 29 juli. Dat wilde Microsoft eigenlijk al op zijn Build-conferentie aan de wereld bekend maken, maar het wilde toen niet een datum noemen waarvan het niet zeker wist of die haalbaar was.

De ontwikkelaars van Windows 10 zijn nu nog druk bezig met het oplossen van foutjes en niet zozeer met het toevoegen van nieuwe functies. Nieuwe functies, zoals de ondersteuning voor extensies in Microsoft Edge, gaan de eerste versie van Windows 10 niet halen. Deze worden later aan het besturingssysteem toegevoegd.

In 2016 komt Microsoft waarschijnlijk met een grote update aan Windows 10. Deze wordt ontwikkeld onder codenaam Redstone. Het is nog onbekend wanneer de Windows 10 wordt uitgerold naar de smartphones van Microsoft. Bekend is dat de smartphones het besturingssysteem later krijgen dan de computers. Een lancering in de tweede helft van het jaar, ergens rond de herfst, is aannemelijk.

Windows 10 draait op computers, maar ook op smartphones, tablets en de Xbox. Apps moeten het op elk platform doen, waarmee Microsoft een ouderwets probleem van Windows Phone onderuit hoopt te halen. Daarnaast moet het bij Windows 10 stukken makkelijker worden voor ontwikkelaars om hun Android- of iOS-app geschikt te maken voor het besturingssysteem van Microsoft. Het is alleen afwachten of ontwikkelaars die kleine moeite bereid zijn te nemen, gezien het geringe marktaandeel van Windows Phone ten opzichte van Android en iOS.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Smartphone tegen isolement

  Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

  Qualcomm dieptecamera technologie

  Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

  Smartphone kapot

  Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

  smartphone

  Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

  smartphone in houder

  OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

  Samsung Galaxy S9 Plus

  Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters