Windows 8 krijgt mogelijkheid tot mobiel bellen

Dat Windows 8 erg op Windows Phone lijkt wisten we al. Dat je waarschijnlijk straks ook met apparaten die op Windows 8 lopen, kunt bellen, is nieuw. Mobiel bellen met en vanaf computers en tablets, naar gewone telefoonnummers.

Windows 8 telefonie

De mogelijkheid om met Windows 8 mobiel te bellen is door Microsoft niet expliciet benoemd tijdens de BUILD-conferentie, waar het nieuwe OS is toegelicht. Maar tijdens een presentatie zagen wakkere journalisten iets in beeld verschijnen dat er ondubbelzinnig op wijst. Een van de ‘tegels’ bevatte informatie over ontvangen gemiste telefoontjes vanaf een mobiel telefoonnummer. Een notificatietegel.

Deze tegeltjeswijsheid werd later ondersteund door meer gegevens die boven kwamen via een filmpje waarin werd gedemonstreerd hoe de ‘people’-app de mogelijkheid geeft om mensen mobiel te e-mailen, sms-sen en te chatten. Er werd in het filmpje gesuggereerd dat er via voip werd gebeld, maar een mobiel nummer dat in beeld verscheen, lijkt te bewijzen dat je er ook gewoon mee kunt bellen.

Voorts kwamen de details over de ingewanden van de Samsungtablet naar boven, waarvan er vijfduizend zijn uitgedeeld tijdens de BUILD-conferentie. Daar blijkt een chip in te zitten die behalve 3G-capaciteiten ook gewone telefonie aankan.

Hoeveel mensen daadwerkelijk een tablet tegen hun oor zetten om ermee te gaan bellen is maar zeer de vraag, maar dat de mogelijkheid er is, kan interessant worden voor app-ontwikkelaars die hier ongetwijfeld toepassingen omheen gaan bedenken.

Bron: I Started Something

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters