Windows 8 krijgt mogelijkheid tot mobiel bellen

Dat Windows 8 erg op Windows Phone lijkt wisten we al. Dat je waarschijnlijk straks ook met apparaten die op Windows 8 lopen, kunt bellen, is nieuw. Mobiel bellen met en vanaf computers en tablets, naar gewone telefoonnummers.

Windows 8 telefonie

De mogelijkheid om met Windows 8 mobiel te bellen is door Microsoft niet expliciet benoemd tijdens de BUILD-conferentie, waar het nieuwe OS is toegelicht. Maar tijdens een presentatie zagen wakkere journalisten iets in beeld verschijnen dat er ondubbelzinnig op wijst. Een van de ‘tegels’ bevatte informatie over ontvangen gemiste telefoontjes vanaf een mobiel telefoonnummer. Een notificatietegel.

Deze tegeltjeswijsheid werd later ondersteund door meer gegevens die boven kwamen via een filmpje waarin werd gedemonstreerd hoe de ‘people’-app de mogelijkheid geeft om mensen mobiel te e-mailen, sms-sen en te chatten. Er werd in het filmpje gesuggereerd dat er via voip werd gebeld, maar een mobiel nummer dat in beeld verscheen, lijkt te bewijzen dat je er ook gewoon mee kunt bellen.

Voorts kwamen de details over de ingewanden van de Samsungtablet naar boven, waarvan er vijfduizend zijn uitgedeeld tijdens de BUILD-conferentie. Daar blijkt een chip in te zitten die behalve 3G-capaciteiten ook gewone telefonie aankan.

Hoeveel mensen daadwerkelijk een tablet tegen hun oor zetten om ermee te gaan bellen is maar zeer de vraag, maar dat de mogelijkheid er is, kan interessant worden voor app-ontwikkelaars die hier ongetwijfeld toepassingen omheen gaan bedenken.

Bron: I Started Something

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

WhatsApp taggen bestandstype

WhatsApp introduceert grote update: je kunt nu elk bestandstype delen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters