Windows 8 krijgt mogelijkheid tot mobiel bellen

Dat Windows 8 erg op Windows Phone lijkt wisten we al. Dat je waarschijnlijk straks ook met apparaten die op Windows 8 lopen, kunt bellen, is nieuw. Mobiel bellen met en vanaf computers en tablets, naar gewone telefoonnummers.

Windows 8 telefonie

De mogelijkheid om met Windows 8 mobiel te bellen is door Microsoft niet expliciet benoemd tijdens de BUILD-conferentie, waar het nieuwe OS is toegelicht. Maar tijdens een presentatie zagen wakkere journalisten iets in beeld verschijnen dat er ondubbelzinnig op wijst. Een van de ‘tegels’ bevatte informatie over ontvangen gemiste telefoontjes vanaf een mobiel telefoonnummer. Een notificatietegel.

Deze tegeltjeswijsheid werd later ondersteund door meer gegevens die boven kwamen via een filmpje waarin werd gedemonstreerd hoe de ‘people’-app de mogelijkheid geeft om mensen mobiel te e-mailen, sms-sen en te chatten. Er werd in het filmpje gesuggereerd dat er via voip werd gebeld, maar een mobiel nummer dat in beeld verscheen, lijkt te bewijzen dat je er ook gewoon mee kunt bellen.

Voorts kwamen de details over de ingewanden van de Samsungtablet naar boven, waarvan er vijfduizend zijn uitgedeeld tijdens de BUILD-conferentie. Daar blijkt een chip in te zitten die behalve 3G-capaciteiten ook gewone telefonie aankan.

Hoeveel mensen daadwerkelijk een tablet tegen hun oor zetten om ermee te gaan bellen is maar zeer de vraag, maar dat de mogelijkheid er is, kan interessant worden voor app-ontwikkelaars die hier ongetwijfeld toepassingen omheen gaan bedenken.

Bron: I Started Something

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Meer dan honderd nieuwe Pokémon duiken op in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters