Windows 8 krijgt mogelijkheid tot mobiel bellen

Dat Windows 8 erg op Windows Phone lijkt wisten we al. Dat je waarschijnlijk straks ook met apparaten die op Windows 8 lopen, kunt bellen, is nieuw. Mobiel bellen met en vanaf computers en tablets, naar gewone telefoonnummers.

Windows 8 telefonie

De mogelijkheid om met Windows 8 mobiel te bellen is door Microsoft niet expliciet benoemd tijdens de BUILD-conferentie, waar het nieuwe OS is toegelicht. Maar tijdens een presentatie zagen wakkere journalisten iets in beeld verschijnen dat er ondubbelzinnig op wijst. Een van de ‘tegels’ bevatte informatie over ontvangen gemiste telefoontjes vanaf een mobiel telefoonnummer. Een notificatietegel.

Deze tegeltjeswijsheid werd later ondersteund door meer gegevens die boven kwamen via een filmpje waarin werd gedemonstreerd hoe de ‘people’-app de mogelijkheid geeft om mensen mobiel te e-mailen, sms-sen en te chatten. Er werd in het filmpje gesuggereerd dat er via voip werd gebeld, maar een mobiel nummer dat in beeld verscheen, lijkt te bewijzen dat je er ook gewoon mee kunt bellen.

Voorts kwamen de details over de ingewanden van de Samsungtablet naar boven, waarvan er vijfduizend zijn uitgedeeld tijdens de BUILD-conferentie. Daar blijkt een chip in te zitten die behalve 3G-capaciteiten ook gewone telefonie aankan.

Hoeveel mensen daadwerkelijk een tablet tegen hun oor zetten om ermee te gaan bellen is maar zeer de vraag, maar dat de mogelijkheid er is, kan interessant worden voor app-ontwikkelaars die hier ongetwijfeld toepassingen omheen gaan bedenken.

Bron: I Started Something

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters