Windows 8-tablet van HP platter dan een iPad

Na het fiasco met de TouchPad op WebOS is HP met een nieuw tabletavontuur begonnen. De volgende tablet zal op Windows 8 lopen en een eerste render van het apparaat onthult dat de tablet platter wordt dan een iPad.

HP Windows 8 tablet

De render, die de afgelopen dagen op diverse blogs verscheen, laat een 10,1 inch tablet zien met een geborsteld aluminium uiterlijk. Het apparaat zal waarschijnlijk op een Intelprocessor lopen, niet op ARM, en is gericht op de zakelijke markt.

Het is nog niet bekend wanneer de HP Slate 8, zoals het toestel (voorlopig) heet, officieel zal worden gepresenteerd. Er zijn ook wat specificaties meegelekt met het plaatje, dat een vroege render lijkt te zijn. Het apparaat zou acht tot tien uur op een acculading moeten werken, wordt 9,2 millimeter dik – dunner dan de iPad – en weegt 680 gram. Er komt Windows 8 Professional op te staan, aangevuld met zakelijke software van HP. De tablet kan zowel met vingers als met een pen worden bediend en er komt ook een dock voor, zodat het als laptop kan worden gebruikt.

Aan het ontwerp te zien maakt HP er werk van om de iPad serieuze concurrentie aan te doen, in ieder geval op de zakelijke markt. Of HP ook voor consumenten een Windows 8-tabpet in de pijplijn heeft zitten, is nog duister.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters