'Windows 8-tablet van HTC gaat in productie'

Volgens een schermleverancier is HTC begonnen met het fabriceren van haar eerste Windows 8-tablet. De tablet zou rond de zomer op de markt moeten gaan komen.

De nieuwe geruchten zijn afkomstig van een toeleverancier van HTC, aldus Focus Taiwan. Zo zou onderzoeksfirma NPD DisplaySearch vernomen hebben van verschillende bronnen dat de productie inmiddels op gang is gekomen. Fabrikant LG zal het 10.1″ scherm gaan leveren voor de tablet die over een resolutie zal gaan beschikken van 1920×1080 pixels. De tablet zou daarnaast in elkaar gezet gaan worden door Pegatron Corp, een bekend Aziatisch assemblage bedrijf.

Wat opvallend is aan het verhaal is dat de tablet volgens de bron op Windows 8 zal gaan draaien en niet op Android zoals HTC’s eerste twee tablets wel deden. Die waren niet zo succesvol. De fabrikant gaat haar geluk blijkbaar ook beproeven op het OS van Microsoft, die op zijn beurt vooralsnog evenmin de wereld weet te veroveren. Inmiddels is de productie van de tablet gestart, zo melden de bronnen. Dit betekent veelal dat een apparaat dat binnen drie maanden door de fabrikant aangekondigd wordt en op de markt wordt gezet. Dit zal niet anders zijn voor HTC, aldus de bron.

HTC Windows 8 tablet mock-up 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters