Windows 8 van top tot teen gericht op tablets

Microsoft heeft tijdens een grote conferentie voor ontwikkelaars de eerste versie van Windows 8 gepresenteerd, op een tablet van Samsung. Van die tablets, waar een Intel quadcore-CPU in zit, zijn er tijdens de conferentie vijfduizend uitgedeeld aan de bezoekers.

Windows 8

De bezoekers van de conferentie mogen met behulp van de 11-inch tablets software ontwikkelen voor het nieuwe OS, dat zowel voor pc’s als voor tablets is bedoeld en erg lijkt op Windows Phone 7 met zijn tegels die updates laten zien. Maar achter deze Metro UI is ook het vertrouwde Windows nog te vinden, voor de programma’s die dat nodig hebben. Het nieuwe OS is volledig met schermaanrakingen te bedienen, en de tablets die dit OS krijgen, moeten de concurrentie met de iPad succesvol aan kunnen gaan. Volgens Microsoft is Windows 8 geschikt van schermformaten van 7-inch tot 70-inch en applicaties en de Metro UI zullen moeiteloos gescaled kunnen worden.

De nieuwe ‘Metro’-stijl met tegels en het vertrouwde Windows kunnen elkaar dus afwisselen, echter probeert Microsoft wel het nieuwe UI te pushen naar gebruikers door deze standaard aan te zetten en niet de optie te bieden om dit te veranderen. Microsoft demonstreerde tijdens de conferentie hoe je apps kunt maken die met beide interfaces werken. Ook als je geen aanraakscherm hebt, kan Metro worden gebruikt, dus op de gewone desktop kan het ook zijn dienst bewijzen. Maar bediening met aanrakingen, zoals op een tablet, is wel makkelijker in de meeste gevallen.

Sommige bezoekers van de conferentie melden op nieuwssites dat ze zeer onder de indruk zijn van de nieuwe interface op de verstrekte tablet, waarvan Microsoft overigens benadrukt dat dit niet het eerste Windows 8-apparaat zal worden; het is maar een testapparaat waar ontwikkekaars mee mogen spelen om zich voor te bereiden op het uitbrengen van software voor het nieuwe OS.

Windows 8

 

Windows 8

 

Windows 8

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters