Windows 8 variant Asus Transformer Prime is onderweg

Fabrikant Asus heeft een nieuwe tablet bekendgemaakt die onder de naam Tablet 600 door het leven zal gaan. Deze Asus Transformer Prime-variant draait op Windows 8 RT en heeft een Nvidia Tegra 3-processor.

De nieuwe tablet van Asus lijkt bijna als twee druppels water op de Transformer Prime. Zo heeft de tablet hetzelfde 10.1-inch schermformaat en daarnaast is er ook een toetsenbord aanwezig dat aan de tablet geklikt kan worden. Ook qua specs verschilt de tablet niet veel met de Android-variant. Zo zit er een Nividia Tegra 3-processor in de tablet en 2GB RAM-geheugen. Ook heeft het scherm dezelfde resolutie, van 1366×768 pixels.

De Tablet 600 draait op Windows RT, de ARM variant van Windows 8. De tablet is de eerste die officieel door een fabrikant aangekondigd is die op dit nieuwe tabletbesturingssysteem van Microsoft gaat draaien. Asus heeft overige specificaties van de tablet nog niet bekendgemaakt. Ook de prijs is nog onduidelijk. Het wordt dan ook spannend of Asus de Tablet 600 voor de zelfde prijs kan aanbieden als de Prime, want de licentiekosten voor Windows zijn een stuk hoger dan voor Android.

Asus Tablet 600

 

Naast de Tablet 600 heeft Asus ook een notebook aangekondigd genaamd de Taichi. Deze laptop is een hybrid tussen een tablet en een laptop omdat hij over twee schermen beschikt. Aan de achterkant zit een tweede touchscreen die als tablet gebruik kan worden.

Ook deze tablet loopt op Windows 8 maar dan met een Intel-chip en een SSD erin. De Core i7-processor stuurt het 13.3-inch scherm aan en het tweede 11.6-inch touchscreen met een 1080p-resolutie. Deze hybrid moet eind dit jaar op de markt gaan komen zodra Windows 8 helemaal klaar is.

Asus Taichi tablet

 

Asus Taichi tablet

 

Asus Taichi tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    ik wacht wel even af, de tegra3 van de OneX is niet altijd snel merk ik bij mijn telefoon.
    Dus even afwachten, met wat voor tablets Intel komt…

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters