Windows 8 zal gelijk ondersteuning bieden aan full HD-tablets

Microsoft heeft laten weten dat Windows 8 vanaf de lancering gelijk ondersteuning zal bieden aan tablets met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Deze full HD-tablets hebben een 208 DPI scherm en worden in 2012 op de markt verwacht.

Dat meldt Microsoft-medewerker Jensen Harris op zijn blog. Volgens hem zal Windows 8 automatisch Metro-elementen upscalen naar een full HD resolutie voor tablets. Tablets met een scherm van 10.6-inch en 1920 x 1080 pixels zullen een pixeldichtheid hebben van 208 DPI. Windows 8 zal hier gelijk gehoor aan gaan geven vanaf het begin, ondanks dat de eerste full HD-tablets pas op zijn vroegst begin halverwege 2012 op de markt verwacht worden.

Het gerucht gaat al langer dat Apple een zogenaamd Retina-display in haar iPad op termijn zal gaan verwerken. Dat scherm zal ook over een groot aantal pixels gaan beschikken en eveneens hoge dichtheid van deze pixels. De Metro UI van Microsoft voor Windows 8 is dan ook gemaakt uit vectors waardoor deze theoretisch oneindig vergroot en verkleind kan worden zonder dat er pixelvorming ontstaat. Ontwikkelaars hoeven hun applicaties alleen te voorzien van vector-afbeeldingen waarna het OS ervoor zorgt dat het automatisch gescaled wordt naar elk mogelijke resolutie voor zowel tablets als computers.

Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt wanneer Windows 8 de verkoop in zal gaan en op tablets te vinden zal zijn. De verwachting is dat het halverwege 2012 jaar zal gaan gebeuren en dat dan Windows 8 klaar zal zijn. De product heeft ook te kennen gegeven dat de browser van Windows 8 in Metro-modus geen Flash zal gaan ondersteunen en Plugins.

Windows 8 HD tablets

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters