'Windows 8.1 zal na update maar nadruk gaan leggen op de Windows 7-interface'

Volgens een vroege test build van een aanstaande Windows 8.1-update zal Microsoft voortaan standaard de oude Windows 7-interface activeren in plaats van de Windows 8-interface. Microsoft overweegt deze optie om zo met namen zakelijke klanten tegemoet te komen.

De nieuwe beta van de aanstaande update is in handen van een Russische-website. Volgens de bron heeft Microsoft Windows 8.1 na de update zo ingericht dat de oude Windows 7-interface de standaard interface zal gaan worden, in plaats van de moderne Windows 8.1-interface. De moderne interface zal vervolgens als een soort app gaan draaien in de oude interface en deze kan vervolgens geminimaliseerd worden zodat men weer in de oude interface door kan gaan waar hij gebleven was. Er is verder geen optie gevonden om de nieuwe interface als standaard in te stellen, in plaats van de oude.

Het is nog niet zeker dat Microsoft ook daadwerkelijk de nieuwe interface ondergeschikt zal gaan maken na de update van het systeem. Het gaat hier nog om een vroege beta van de update en Microsoft heeft nog niets verteld over een eventuele wijziging. Wel zou de wijziging het logisch gevolg zijn van de kritieken die met namen zakelijke gebruikers over Windows 8 hebben. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om gewoon met Windows 7 te blijven werken en niet te upgraden naar Windows 8. Ook sommige gebruikers lijken op de desktop niet tevreden te zijn met de nieuwe interface.

Windows 8.1 update interface 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters