Windows Holographic Platform toegankelijk voor andere bedrijven

Microsoft heeft het Windows Holographic Platform geopend voor andere ontwikkelaars. Het besturingssysteem kan dus door andere bedrijven gebruikt worden voor hun eigen Virtual- en Augmented-reality brillen.

Windows Holographic & HoloLens

Microsoft's HoloLens
Microsoft’s HoloLens

Microsoft’s HoloLens, de bril waarvoor Windows Holographic ontwikkeld werd, beschikt over een transparant scherm. Hierdoor kunnen er beelden geprojecteerd worden op de voor de gebruiker zichtbare echte wereld. Het apparaat is vooralsnog niet te koop, maar ontwikkelaars hebben hem in maart mogen gebruiken. Windows-baas Terry Myerson liet toen weten dat de consumentenversie van henzelf kon komen, maar mogelijk ook van een partner.

Samenwerking

Met de HoloLens hoop Microsoft een hoop bedrijven te inspireren, net zoals met de Surface-apparaten. Ze willen uiteindelijk dat er een nieuwe productgroep wordt opgezet. Naar eigen zeggen werkt het bedrijf al samen met HTC, Intel, AMD, Dell, Qualcomm, Acer en ASUS om dit voor elkaar te krijgen.

Updates

Samsung smartwatch
Samsung Virtual Reality Smartwatch

Afgelopen woensdag bracht Microsoft zijn eerste grote update uit voor de HoloLens. Dankzij de update kunnen er nu meerdere applicaties tegelijkertijd worden gebruikt en kunnen 3D-modellen worden geroteerd. Ook zijn er een aantal nieuwe stemcommando’s geïntroduceerd. Wanneer de HoloLens voor de consument beschikbaar wordt gemaakt, is nog niet duidelijk. Wel kan je alvast beginnen met sparen, het apparaat kost namelijk zo’n 3000 dollar. Gelukkig is Microsoft niet de enige die ermee aan de slag is, eerder verscheen er al een patent van Samsung waar op te zien is dat ze bezig zijn met een Virtual Reality Smartwatch.

 

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters