'Windows Marketplace-applicaties slecht beveiligd'

Microsoft lijkt de kopieerbeveiliging van de met copyright beschermde applicaties uit de Windows Marketplace slecht geregeld te hebben. Het blijkt erg gemakkelijk om de cab-file in handen te krijgen waardoor de applicatie door de gebruiker verspreid kan worden.

Windows Marketplace logo

De Windows Marketplace werd op 6 oktober uitgebracht, tezamen met de release van Windows Mobile 6.5. Enkele dagen later is men er al in geslaagd om de kopieerbeveiliging van de applicatiewinkel te omzeilen. Op het forum van XDA wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om na de download van een applicatie uit de Windows Marketplace de cab-file in handen te krijgen. Bij het downloaden van een applicatie uit de Marketplace wordt er tijdelijk een cab-file op de telefoon gezet. Na de installatie wordt er voor gezorgd dat de cab-file ook weer van de telefoon verdwijnt. Het blijkt gemakkelijk te voorkomen dat het systeem de installatiefiles van de telefoon verwijderd. Gebruiker “Chainfire” van het XDA-forum legt uit dat hij slechts vijf minuten nodig had om uit te vinden hoe hij de met copyright beschermde files in handen moest krijgen. Vanwege het illegale karakter van deze acties publiceert hij niet hoe hij het precies gedaan heeft, maar andere bronnen hebben eveneens gemeld de kopieerbeveiliging omzeild te hebben.

Wie erin slaagt een cab-file van de Windows Marketplace af te vangen na de download kan deze vrij verspreiden. Het installatiebestand is voor iedereen gelijk, waardoor één iemand een applicatie zou kunnen kopen, waarna het gratis verspreid kan worden op het internet. Dit kan inkomensschade opleveren voor ontwikkelaars welke applicaties uit willen brengen voor het Windows Mobile-OS. Het is mogelijk dat deze matige vorm van kopieerbeveiliging het succes van de Marketplace behoorlijk in gaat perken.

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters