'Windows Marketplace-applicaties slecht beveiligd'

Microsoft lijkt de kopieerbeveiliging van de met copyright beschermde applicaties uit de Windows Marketplace slecht geregeld te hebben. Het blijkt erg gemakkelijk om de cab-file in handen te krijgen waardoor de applicatie door de gebruiker verspreid kan worden.

Windows Marketplace logo

De Windows Marketplace werd op 6 oktober uitgebracht, tezamen met de release van Windows Mobile 6.5. Enkele dagen later is men er al in geslaagd om de kopieerbeveiliging van de applicatiewinkel te omzeilen. Op het forum van XDA wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om na de download van een applicatie uit de Windows Marketplace de cab-file in handen te krijgen. Bij het downloaden van een applicatie uit de Marketplace wordt er tijdelijk een cab-file op de telefoon gezet. Na de installatie wordt er voor gezorgd dat de cab-file ook weer van de telefoon verdwijnt. Het blijkt gemakkelijk te voorkomen dat het systeem de installatiefiles van de telefoon verwijderd. Gebruiker “Chainfire” van het XDA-forum legt uit dat hij slechts vijf minuten nodig had om uit te vinden hoe hij de met copyright beschermde files in handen moest krijgen. Vanwege het illegale karakter van deze acties publiceert hij niet hoe hij het precies gedaan heeft, maar andere bronnen hebben eveneens gemeld de kopieerbeveiliging omzeild te hebben.

Wie erin slaagt een cab-file van de Windows Marketplace af te vangen na de download kan deze vrij verspreiden. Het installatiebestand is voor iedereen gelijk, waardoor één iemand een applicatie zou kunnen kopen, waarna het gratis verspreid kan worden op het internet. Dit kan inkomensschade opleveren voor ontwikkelaars welke applicaties uit willen brengen voor het Windows Mobile-OS. Het is mogelijk dat deze matige vorm van kopieerbeveiliging het succes van de Marketplace behoorlijk in gaat perken.

Bron: XDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters