Windows Marketplace kan op afstand applicaties verwijderen – Update

Microsoft heeft tijdens Tech.Ed in Nieuw Zeeland informatie naar buiten gebracht over de Windows Marketplace. Daaruit blijkt dat gedownloade applicaties uit de nog te verschijnen applicatiewinkel op afstand kunnen worden verwijderd. Als Microsoft besluit een applicatie uit de Marketplace te zetten, dan zal deze ook bij de eindgebruiker van de telefoon verwijderd worden.

Windows Marketplace logo

In Nieuw Zeeland heeft Microsoft tijdens Tech.Ed een presentatie gehouden over de nog te verschijnen Windows Marketplace. Het opvallendste is dat er een zogenaamde ‘kill switch’ in de applicatiewinkel is ingebouwd. Zo kan Microsoft op afstand applicaties verwijderen. Mocht een goedgekeurde applicatie naderhand toch uit de Marketplace verwijderd worden, dan wordt deze ook bij de gebruikers van de telefoon verwijderd. Het blijft wel mogelijk om de applicatie buiten de Marketplace om te installeren. Deze maatregel gaat verder dan het beleid van Apple, of het Android OS. Bij deze concurrerende mobiele besturingssystemen is het weliswaar ook mogelijk om applicaties op afstand te verwijderen, maar er is beloofd dat hier alleen bij hoge uitzondering gebruik van wordt gemaakt. Ook zal Apple bijvoorbeeld de applicaties niet van toestellen verwijderen als ze uit de App Store gezet worden.

Update op 18/09/2009 om 19:00:

In een reactie heeft Microsoft laten weten dat applicaties alleen verwijderd zullen worden als blijkt dat de telefoon na installatie niet meer fatsoenlijk blijkt te functioneren. Mocht een applicatie om een andere reden uit de Marketplace gehaald worden, zal het gewoon op de telefoon blijven staan.

Bron: The Unofficial Tech Ed Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Op deze manier werken fabrikanten het hacken van toestellen nog meer in de hand en wat mij betreft terecht want wat is de volgende stap? Totale contr√īle over jouw telefoon?

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pok√©mon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters