Windows Marketplace kan op afstand applicaties verwijderen – Update

Microsoft heeft tijdens Tech.Ed in Nieuw Zeeland informatie naar buiten gebracht over de Windows Marketplace. Daaruit blijkt dat gedownloade applicaties uit de nog te verschijnen applicatiewinkel op afstand kunnen worden verwijderd. Als Microsoft besluit een applicatie uit de Marketplace te zetten, dan zal deze ook bij de eindgebruiker van de telefoon verwijderd worden.

Windows Marketplace logo

In Nieuw Zeeland heeft Microsoft tijdens Tech.Ed een presentatie gehouden over de nog te verschijnen Windows Marketplace. Het opvallendste is dat er een zogenaamde ‘kill switch’ in de applicatiewinkel is ingebouwd. Zo kan Microsoft op afstand applicaties verwijderen. Mocht een goedgekeurde applicatie naderhand toch uit de Marketplace verwijderd worden, dan wordt deze ook bij de gebruikers van de telefoon verwijderd. Het blijft wel mogelijk om de applicatie buiten de Marketplace om te installeren. Deze maatregel gaat verder dan het beleid van Apple, of het Android OS. Bij deze concurrerende mobiele besturingssystemen is het weliswaar ook mogelijk om applicaties op afstand te verwijderen, maar er is beloofd dat hier alleen bij hoge uitzondering gebruik van wordt gemaakt. Ook zal Apple bijvoorbeeld de applicaties niet van toestellen verwijderen als ze uit de App Store gezet worden.

Update op 18/09/2009 om 19:00:

In een reactie heeft Microsoft laten weten dat applicaties alleen verwijderd zullen worden als blijkt dat de telefoon na installatie niet meer fatsoenlijk blijkt te functioneren. Mocht een applicatie om een andere reden uit de Marketplace gehaald worden, zal het gewoon op de telefoon blijven staan.

Bron: The Unofficial Tech Ed Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Op deze manier werken fabrikanten het hacken van toestellen nog meer in de hand en wat mij betreft terecht want wat is de volgende stap? Totale contr√īle over jouw telefoon?

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters