'Windows Mobile 6.0 en 6.1 krijgen later Marketplace-toegang'

Met de release van Windows Mobile 6.5 brengt Microsoft ook een applicatiewinkel voor het mobiele besturingssysteem uit. Gebruikers van een Windows Mobile-telefoon met versie 6.0 of 6.1 moeten wachten tot het einde van dit jaar om gebruik te kunnen maken van de Windows Marketplace.

Windows Marketplace screenshot

Als op 6 oktober Windows Mobile 6.5 uitkomt, dan brengt Microsoft tevens zijn applicatiewinkel uit. Zo kunnen gebruikers van de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem hier direct gebruik van maken. Alhoewel eerdere uitgaves van Windows Mobile 6 ook kunnen werken met de Windows Marketplace, zal support voor smartphones welke hier op draaien pas later komen. Microsoft had eerder al gemeld dat alle telefoons gebruikmakend van Windows Mobile 6 gebruik kunnen maken van de Marketplace. Het bedrijf zegt echter pas later dit jaar met meer details naar buiten te komen over hoe gebruikers van eerdere Windows Mobile 6-uitgaves gebruik kunnen maken van de applicatiewinkel.

Volgens Pocketnow is een rustige lancering de belangrijkste reden om de Marketplace eerst alleen voor Windows Mobile 6.5-gebruikers uit te brengen. Op de datum van de release zullen er nog maar weinig gebruikers met de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele OS zijn. Hierdoor is er tijd om de release rustig te evalueren en bugs uit de applicatiewinkel te halen waar dat nodig is. Doordat er 30 miljoen gebruikers zijn van eerdere uitgaves van Windows Mobile, heeft Microsoft er een groot belang bij om de Marketplace snel uit te brengen voor deze smartphones. Veel gebruikers zorgen voor interesse van developers, en daar kan Microsoft weer aan verdienen. In een eerder bericht kwamen de prijzen voor het uitbrengen van applicaties in de Marketplace al naar buiten. Daarbij viel op dat het ontwikkelen van applicaties voor Windows Mobile en deze uitbrengen in de applicatiewinkel significant meer gaat kosten dan voor het Apple- of Android-platform.

Bron: Softpedia</a>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Spotify KPN

Spotify’s aanbevelingen worden binnenkort een stuk beter lees verder

Pokémon Go Adventure Week

Pokémon Go Adventure Week: vier keer zoveel candy, gratis hoed en meer lees verder

Nintendo Zelda smartphone

Nintendo brengt Zelda volgend jaar naar smartphones lees verder

Android functies

5 handige Android functies die je waarschijnlijk niet kent lees verder

Snapchat Google

Heiligschennis: Snapchat laat je nu snaps sturen zonder tijdslimiet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters