Windows Mobile 6.5 krijgt een Widget engine

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows Mobile 6.5 voorzien zal worden van een geheel nieuwe Widget-engine die gebaseerd is op de Internet Explorer Mobile 6-engine. De pda’s zullen vooraf voorzien worden van drie widgets om de gebruikers alvast op te warmen.

Windows Mobile 6.5 Widgets

Gisteren is door Microsoft naar buiten gebracht dat Windows Mobile 6.5 voorzien zal worden van een geheel nieuwe Widget-engine die leunt op de engine van Internet Explorer Mobile 6. Deze mini-applicaties zullen geprogrammeerd kunnen worden door gebruikers mits ze verstand hebben van Javascript en HTML. De widgets zullen het gehele scherm tot hun beschikking krijgen en ontwikkelaars hoeven dan ook geen rekening te houden met het menu van IE Mobile 6, waarop de applicaties draaien. Microsoft hoopt dat de Widgets snel zullen gaan aanslaan aangezien ze een mooie concurrent zou kunnen worden voor de gratis applicaties die Apple in haar App Store aanbiedt. Daarnaast zal Microsoft binnenkort ook met Market gaan komen waardoor de combinatie van beide diensten een stoot moet kunnen uitdelen in de richting van Apple om zo het Windows Mobile platform nog populairder te maken.

Microsoft heeft al beloofd dat er drie widgets voorgeĂŻnstalleerd zullen zijn op Windows Mobile 6.5. Het gaat hier om de Live Search Widget, de MSN Money stock tracking en de MSN Weather Widget. Microsoft heeft er niet bij verteld wanneer de eerste pda met Windows Mobile 6.5 zal worden uitgerust.

Bron: wmpoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Ja, we weten ook dat er een opvolger van de OmniaHD aan komt, maar details zijn er nog niet. Die waren er in dit geval ook nog niet en zijn er nu wel.

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters