Windows Mobile 6.5 krijgt een Widget engine

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Windows Mobile 6.5 voorzien zal worden van een geheel nieuwe Widget-engine die gebaseerd is op de Internet Explorer Mobile 6-engine. De pda’s zullen vooraf voorzien worden van drie widgets om de gebruikers alvast op te warmen.

Windows Mobile 6.5 Widgets

Gisteren is door Microsoft naar buiten gebracht dat Windows Mobile 6.5 voorzien zal worden van een geheel nieuwe Widget-engine die leunt op de engine van Internet Explorer Mobile 6. Deze mini-applicaties zullen geprogrammeerd kunnen worden door gebruikers mits ze verstand hebben van Javascript en HTML. De widgets zullen het gehele scherm tot hun beschikking krijgen en ontwikkelaars hoeven dan ook geen rekening te houden met het menu van IE Mobile 6, waarop de applicaties draaien. Microsoft hoopt dat de Widgets snel zullen gaan aanslaan aangezien ze een mooie concurrent zou kunnen worden voor de gratis applicaties die Apple in haar App Store aanbiedt. Daarnaast zal Microsoft binnenkort ook met Market gaan komen waardoor de combinatie van beide diensten een stoot moet kunnen uitdelen in de richting van Apple om zo het Windows Mobile platform nog populairder te maken.

Microsoft heeft al beloofd dat er drie widgets voorgeïnstalleerd zullen zijn op Windows Mobile 6.5. Het gaat hier om de Live Search Widget, de MSN Money stock tracking en de MSN Weather Widget. Microsoft heeft er niet bij verteld wanneer de eerste pda met Windows Mobile 6.5 zal worden uitgerust.

Bron: wmpoweruser

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters