'Windows Mobile 6.5 krijgt nieuw on-screen toetsenbord'

Nieuwe builds van Windows Mobile 6.5 die op XDA-Developers zijn opgedoken hebben, tot ieders verbazing, een nieuw on-screen toetsenbordje met zich meegekregen. Het nieuwe bordje lijkt op dat van Android en is een stuk vingervriendelijker dan de oude versie.

Microsoft komt regelmatig met nieuwe builds van zijn mobiele besturingssystemen, die veelal de buitenlucht te zien krijgen via XDA-Developers. Meestal houdt zo’n nieuwe build niet meer in dan wat platgeslagen bugs en kleine verbeteringen, maar in de recentste build van Windows Mobile 6.5, build 28002, zat een onverwachte verrassing. In de nieuwe build, die door de ontwikkelaars Windows Mobile 6.5.3 wordt genoemd, is namelijk een geheel nieuw standaard on-screen toetsenbordje te zien.

Het nieuwe toetsenbord ziet er een beetje uit als de variant die standaard met Android meegeleverd is en hiermee loopt Microsoft een beetje achter de feiten aan. Fabrikanten als HTC, Samsung en Sony Ericsson hebben hun WinMo-telefoons al uitgerust met veel mooiere exemplaren, maar het lost toch wel één van de grote problemen van het kale platform op. Het oude toetsenbordje was namelijk erg klein en allesbehalve vingervriendelijk, sterker nog, je kon er zelfs met een stylus niet erg lekker op typen.

Windows Mobile 6.5.3 toetsenbord

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters