'Windows Mobile 6.5 krijgt nieuw on-screen toetsenbord'

Nieuwe builds van Windows Mobile 6.5 die op XDA-Developers zijn opgedoken hebben, tot ieders verbazing, een nieuw on-screen toetsenbordje met zich meegekregen. Het nieuwe bordje lijkt op dat van Android en is een stuk vingervriendelijker dan de oude versie.

Microsoft komt regelmatig met nieuwe builds van zijn mobiele besturingssystemen, die veelal de buitenlucht te zien krijgen via XDA-Developers. Meestal houdt zo’n nieuwe build niet meer in dan wat platgeslagen bugs en kleine verbeteringen, maar in de recentste build van Windows Mobile 6.5, build 28002, zat een onverwachte verrassing. In de nieuwe build, die door de ontwikkelaars Windows Mobile 6.5.3 wordt genoemd, is namelijk een geheel nieuw standaard on-screen toetsenbordje te zien.

Het nieuwe toetsenbord ziet er een beetje uit als de variant die standaard met Android meegeleverd is en hiermee loopt Microsoft een beetje achter de feiten aan. Fabrikanten als HTC, Samsung en Sony Ericsson hebben hun WinMo-telefoons al uitgerust met veel mooiere exemplaren, maar het lost toch wel één van de grote problemen van het kale platform op. Het oude toetsenbordje was namelijk erg klein en allesbehalve vingervriendelijk, sterker nog, je kon er zelfs met een stylus niet erg lekker op typen.

Windows Mobile 6.5.3 toetsenbord

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters