'Windows Mobile 6.6 is nieuwe tussenversie voor Windows Mobile 7'

Windows Mobile 7 mag dan wel onderweg zijn, Microsoft is nog niet klaar met Windows Mobile 6.x. Een nieuwe versie van het platform, Windows Mobile 6.6, zou volgens Digitimes in februari op de markt komen.

Windows Mobile 6.5 build 23022

Windows Mobile 6.5 en eigenlijk Windows Mobile 6.x in zijn geheel, heeft flink wat kritiek te verduren gekregen. De software is vooral qua interface niet meer opgewassen tegen de concurrentie van onder andere Google. Daarvoor is Windows Mobile 7 in ontwikkeling bij Microsoft, maar toch lijkt de softwaregigant nog niet klaar te zijn met versie 6.x. Nadat op de CES versie 6.5.3 naar buiten kwam als kleine update voor versie 6.5, meldt Digitimes nu een nieuwe versie, versie 6.6.

Deze nieuwe versie zou als codenaam Maldives hebben en moet een nieuwe tussenversie tussen versie 6.5 en versie 7 worden. Wat de nieuwe versie van het platform precies brengt is niet duidelijk, maar één van de updates zou moeten zijn dat de nieuwe Windows Mobile-versie volledige ondersteuning gaat geven aan capacitieve touchscreens. Deze Maldives-update zou in februari al op de markt moeten komen.

Hoe het precies zit met versie 6.6 is niet bekend. Verschillende sites zeggen dat het een goedmakertje is omdat Windows Mobile 7 uitgesteld zou zijn tot 2011, maar het zou net zo goed kunnen dat het een andere naam is voor versie 6.5.3. Dit zou betekenen dat het een kleine update is voor versie 6.5 en dat de nieuwe versie van het platform vooral moet dienen als budget-os als de high-end telefoons al op Windows Mobile 7 over zijn gegaan. Windows Mobile 7 lijkt het enige te zijn dat het zinkende schip van Microsoft nog van de ondergang kan redden, en het is dan ook essentieel voor Microsoft dat versie 7 wel dit jaar gereed is.

Bron: Unwired View

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters