'Windows Mobile 6.6 is nieuwe tussenversie voor Windows Mobile 7'

Windows Mobile 7 mag dan wel onderweg zijn, Microsoft is nog niet klaar met Windows Mobile 6.x. Een nieuwe versie van het platform, Windows Mobile 6.6, zou volgens Digitimes in februari op de markt komen.

Windows Mobile 6.5 build 23022

Windows Mobile 6.5 en eigenlijk Windows Mobile 6.x in zijn geheel, heeft flink wat kritiek te verduren gekregen. De software is vooral qua interface niet meer opgewassen tegen de concurrentie van onder andere Google. Daarvoor is Windows Mobile 7 in ontwikkeling bij Microsoft, maar toch lijkt de softwaregigant nog niet klaar te zijn met versie 6.x. Nadat op de CES versie 6.5.3 naar buiten kwam als kleine update voor versie 6.5, meldt Digitimes nu een nieuwe versie, versie 6.6.

Deze nieuwe versie zou als codenaam Maldives hebben en moet een nieuwe tussenversie tussen versie 6.5 en versie 7 worden. Wat de nieuwe versie van het platform precies brengt is niet duidelijk, maar één van de updates zou moeten zijn dat de nieuwe Windows Mobile-versie volledige ondersteuning gaat geven aan capacitieve touchscreens. Deze Maldives-update zou in februari al op de markt moeten komen.

Hoe het precies zit met versie 6.6 is niet bekend. Verschillende sites zeggen dat het een goedmakertje is omdat Windows Mobile 7 uitgesteld zou zijn tot 2011, maar het zou net zo goed kunnen dat het een andere naam is voor versie 6.5.3. Dit zou betekenen dat het een kleine update is voor versie 6.5 en dat de nieuwe versie van het platform vooral moet dienen als budget-os als de high-end telefoons al op Windows Mobile 7 over zijn gegaan. Windows Mobile 7 lijkt het enige te zijn dat het zinkende schip van Microsoft nog van de ondergang kan redden, en het is dan ook essentieel voor Microsoft dat versie 7 wel dit jaar gereed is.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 review design

De zes beste GIF maker apps om je plaatjes tot leven te brengen lees verder

Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters