'Windows Mobile 7 krijgt gratis navigatie'

Google en Nokia deden het al, en volgens de geruchten zal Microsoft snel volgen: gratis navigatiesoftware aanbieden voor telefoons. MS Mobiles beweert dat Windows Mobile 7 gratis turn-by-turn-navigatie zal krijgen.

navigatie

Afgelopen najaar stond de wereld even op z’n kop toen Google bekendmaakte gratis navigatie in Android 2.x aan te bieden. Dat geldt voorlopig alleen voor Amerika en dat kan Nokia beter, zo bewees het bedrijf eind januari. Nokia kondigde namelijk aan Ovi Maps gratis te gaan aanbieden, wereldwijd. Nu lijkt het erop dat Microsoft niet achter wil blijven en gratis navigatiesoftware gaat leveren bij Windows Mobile 7. MS Mobiles claimt dat.

Het is de vraag hoe Microsoft dit gaat bewerkstellingen, Google en Nokia hadden eigen navigatiesoftware die ze natuurlijk eenvoudig gratis konden aanbieden, Microsoft heeft dat niet. Het zou natuurlijk kunnen dat het bedrijf iets in ontwikkeling heeft, maar een meer voor de hand liggende verklaring zou zijn dat Microsoft een overeenkomst sluit met een bestaande leverancier. Zo is het niet ondenkbaar dat Microsoft TomTom, iGo of Garmin zal vragen gratis navigatie te verzorgen, aangezien die bedrijven redelijk bedreven zijn in het maken van navigatie voor telefoons.

Een ander feitje dat MS Mobiles naar buiten wist te brengen, is dat Microsoft Windows Mobile 6.x waarschijnlijk gratis gaat aanbieden voor bedrijven, waardoor het extra geschikt wordt voor goedkopere smartphones. Dat versie 6 van het platform zou blijven bestaan voor low-end smartphones naast Windows Mobile 7 was al even bekend. In hoeverre deze geruchten werkelijkheid zullen worden zullen we volgende week te weten komen tijdens de persconferentie van Microsoft op het Mobile World Congress. Deze zullen we live verslaan op All About Phones, waarvoor je je hier kunt aanmelden.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jeff -

    Inderdaad, die gaan er uiteindelijk last van krijgen…dus zou een deal met M$ een goede zijn.
    Ook dat windows 6.x (6.1/6.5…ook 6.5.5?) gratis wordet voor ontwikkelaars is een goede ontwikkeling, want zou kunne oudere telefoons die tot op heden geen upgrade kregen, deze nu wellicht wel krijgen omdat de telefoonmaker geen geld meer hoeft te betalen voor de nieuwere WM versie!

  2. koen87 -

    Heerlijk die concurrentie. En wij maar gratis navigatie krijgen. Op den duur gaat dit bedrijven als TomTom wel de kop kosten als ze niet snel innovatief mee doen.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters