'Windows Mobile 7 krijgt gratis navigatie'

Google en Nokia deden het al, en volgens de geruchten zal Microsoft snel volgen: gratis navigatiesoftware aanbieden voor telefoons. MS Mobiles beweert dat Windows Mobile 7 gratis turn-by-turn-navigatie zal krijgen.

navigatie

Afgelopen najaar stond de wereld even op z’n kop toen Google bekendmaakte gratis navigatie in Android 2.x aan te bieden. Dat geldt voorlopig alleen voor Amerika en dat kan Nokia beter, zo bewees het bedrijf eind januari. Nokia kondigde namelijk aan Ovi Maps gratis te gaan aanbieden, wereldwijd. Nu lijkt het erop dat Microsoft niet achter wil blijven en gratis navigatiesoftware gaat leveren bij Windows Mobile 7. MS Mobiles claimt dat.

Het is de vraag hoe Microsoft dit gaat bewerkstellingen, Google en Nokia hadden eigen navigatiesoftware die ze natuurlijk eenvoudig gratis konden aanbieden, Microsoft heeft dat niet. Het zou natuurlijk kunnen dat het bedrijf iets in ontwikkeling heeft, maar een meer voor de hand liggende verklaring zou zijn dat Microsoft een overeenkomst sluit met een bestaande leverancier. Zo is het niet ondenkbaar dat Microsoft TomTom, iGo of Garmin zal vragen gratis navigatie te verzorgen, aangezien die bedrijven redelijk bedreven zijn in het maken van navigatie voor telefoons.

Een ander feitje dat MS Mobiles naar buiten wist te brengen, is dat Microsoft Windows Mobile 6.x waarschijnlijk gratis gaat aanbieden voor bedrijven, waardoor het extra geschikt wordt voor goedkopere smartphones. Dat versie 6 van het platform zou blijven bestaan voor low-end smartphones naast Windows Mobile 7 was al even bekend. In hoeverre deze geruchten werkelijkheid zullen worden zullen we volgende week te weten komen tijdens de persconferentie van Microsoft op het Mobile World Congress. Deze zullen we live verslaan op All About Phones, waarvoor je je hier kunt aanmelden.

Bron: Unwired View

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters