'Windows Mobile gaat over op krachtigere processoren'

In een interview met Andy Lees komt naar voren dat Microsoft van plan is meer gebruik te gaan maken van zwaardere processors bij het ontwerpen van Windows Mobile. Als kandidaat wordt Nvidia’s Tegra processor genoemd.

In een interview met CNet weet de baas van de Windows Mobile-afdeling van Microsoft te melden dat tot nu toe het operating system van de producent voor mobieltjes eigenlijk geprogrammeerd was voor 200mhz-sterke processors. Volgens Andy Lees waren lagen de eisen van toestellen voorheen niet zozeer bij het toestel maar des te meer bij de software waarop het toestel liep. Hierdoor heeft Windows Mobile nooit echt uitgeblinkt in prestaties en dan met name snelheid en stabiliteit. Echter heeft de voorman van Windows Mobile besloten dat hier verandering in moet gaan komen en dat toekomstige Windows Mobile-producten meer gericht zullen zijn op zwaardere processoren. Het voordeel hiervan is niet alleen de snelheidswinst die het OS hierdoor zal krijgen, ook de stabiliteit en het functiepakket zou er hierdoor op vooruit moeten gaan. Volgens Lees zullen telefoons volgend jaar uiterst krachtig zijn en beschikken over dualcore-processoren wat gepaard gaat met krachtige grafische mogelijkheden en ‘supersnel’ internet.

Een mooi voorbeeld hiervan is Nvidia’s Tegra processor die één van de eerste processoren zal zijn die HD-films ondersteunen op telefoons. De Tegra is een enkele chip waarin alle belangrijke componenten geïntegreerd zijn. Hij bevat naast een ARM11-cpu een 3d-videocore, een beeldprocessor, hardware voor het decoderen van hd-films, een north- en southbridge en geheugen. De northbridge kan onder andere overweg met hdmi met hdcp terwijl de southbridge zorgt voor zaken zoals de usb-interface en ondersteuning voor externe geheugenkaartjes. Voor de opslag van gegevens is nand-flashgeheugen geïntegreerd terwijl ddr-geheugen aanwezig is als werkgeheugen. Nvidia komt met drie verschillende Tegra-varianten. De langzaamste versie is de Tegra APX 2500 die zijn werk doet op 600MHz en daarbij tussen de 0,6 en 1,0 watt gebruikt. De chip is gericht op apparaten met een 854×480-scherm en is in staat om 720p-films te encoderen.

Lee wou overigens nog niet zeggen of het hier om Windows Mobile 6.5 gaat of Windows Mobile 7. Echter aangezien zijn betoog vooral over 2010 gaat, gaan wij er vanuit dat het hier over Windows Mobile 7 gaat aangezien die dat jaar op pda’s te vinden moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters