'Windows Mobile gaat over op krachtigere processoren'

In een interview met Andy Lees komt naar voren dat Microsoft van plan is meer gebruik te gaan maken van zwaardere processors bij het ontwerpen van Windows Mobile. Als kandidaat wordt Nvidia’s Tegra processor genoemd.

In een interview met CNet weet de baas van de Windows Mobile-afdeling van Microsoft te melden dat tot nu toe het operating system van de producent voor mobieltjes eigenlijk geprogrammeerd was voor 200mhz-sterke processors. Volgens Andy Lees waren lagen de eisen van toestellen voorheen niet zozeer bij het toestel maar des te meer bij de software waarop het toestel liep. Hierdoor heeft Windows Mobile nooit echt uitgeblinkt in prestaties en dan met name snelheid en stabiliteit. Echter heeft de voorman van Windows Mobile besloten dat hier verandering in moet gaan komen en dat toekomstige Windows Mobile-producten meer gericht zullen zijn op zwaardere processoren. Het voordeel hiervan is niet alleen de snelheidswinst die het OS hierdoor zal krijgen, ook de stabiliteit en het functiepakket zou er hierdoor op vooruit moeten gaan. Volgens Lees zullen telefoons volgend jaar uiterst krachtig zijn en beschikken over dualcore-processoren wat gepaard gaat met krachtige grafische mogelijkheden en ‘supersnel’ internet.

Een mooi voorbeeld hiervan is Nvidia’s Tegra processor die één van de eerste processoren zal zijn die HD-films ondersteunen op telefoons. De Tegra is een enkele chip waarin alle belangrijke componenten geïntegreerd zijn. Hij bevat naast een ARM11-cpu een 3d-videocore, een beeldprocessor, hardware voor het decoderen van hd-films, een north- en southbridge en geheugen. De northbridge kan onder andere overweg met hdmi met hdcp terwijl de southbridge zorgt voor zaken zoals de usb-interface en ondersteuning voor externe geheugenkaartjes. Voor de opslag van gegevens is nand-flashgeheugen geïntegreerd terwijl ddr-geheugen aanwezig is als werkgeheugen. Nvidia komt met drie verschillende Tegra-varianten. De langzaamste versie is de Tegra APX 2500 die zijn werk doet op 600MHz en daarbij tussen de 0,6 en 1,0 watt gebruikt. De chip is gericht op apparaten met een 854×480-scherm en is in staat om 720p-films te encoderen.

Lee wou overigens nog niet zeggen of het hier om Windows Mobile 6.5 gaat of Windows Mobile 7. Echter aangezien zijn betoog vooral over 2010 gaat, gaan wij er vanuit dat het hier over Windows Mobile 7 gaat aangezien die dat jaar op pda’s te vinden moet zijn.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters