'Windows Mobile gaat over op krachtigere processoren'

In een interview met Andy Lees komt naar voren dat Microsoft van plan is meer gebruik te gaan maken van zwaardere processors bij het ontwerpen van Windows Mobile. Als kandidaat wordt Nvidia’s Tegra processor genoemd.

In een interview met CNet weet de baas van de Windows Mobile-afdeling van Microsoft te melden dat tot nu toe het operating system van de producent voor mobieltjes eigenlijk geprogrammeerd was voor 200mhz-sterke processors. Volgens Andy Lees waren lagen de eisen van toestellen voorheen niet zozeer bij het toestel maar des te meer bij de software waarop het toestel liep. Hierdoor heeft Windows Mobile nooit echt uitgeblinkt in prestaties en dan met name snelheid en stabiliteit. Echter heeft de voorman van Windows Mobile besloten dat hier verandering in moet gaan komen en dat toekomstige Windows Mobile-producten meer gericht zullen zijn op zwaardere processoren. Het voordeel hiervan is niet alleen de snelheidswinst die het OS hierdoor zal krijgen, ook de stabiliteit en het functiepakket zou er hierdoor op vooruit moeten gaan. Volgens Lees zullen telefoons volgend jaar uiterst krachtig zijn en beschikken over dualcore-processoren wat gepaard gaat met krachtige grafische mogelijkheden en ‘supersnel’ internet.

Een mooi voorbeeld hiervan is Nvidia’s Tegra processor die één van de eerste processoren zal zijn die HD-films ondersteunen op telefoons. De Tegra is een enkele chip waarin alle belangrijke componenten geïntegreerd zijn. Hij bevat naast een ARM11-cpu een 3d-videocore, een beeldprocessor, hardware voor het decoderen van hd-films, een north- en southbridge en geheugen. De northbridge kan onder andere overweg met hdmi met hdcp terwijl de southbridge zorgt voor zaken zoals de usb-interface en ondersteuning voor externe geheugenkaartjes. Voor de opslag van gegevens is nand-flashgeheugen geïntegreerd terwijl ddr-geheugen aanwezig is als werkgeheugen. Nvidia komt met drie verschillende Tegra-varianten. De langzaamste versie is de Tegra APX 2500 die zijn werk doet op 600MHz en daarbij tussen de 0,6 en 1,0 watt gebruikt. De chip is gericht op apparaten met een 854×480-scherm en is in staat om 720p-films te encoderen.

Lee wou overigens nog niet zeggen of het hier om Windows Mobile 6.5 gaat of Windows Mobile 7. Echter aangezien zijn betoog vooral over 2010 gaat, gaan wij er vanuit dat het hier over Windows Mobile 7 gaat aangezien die dat jaar op pda’s te vinden moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters