Windows Mobile verliest marktaandeel

Gartner is met een aantal statistieken gekomen over de smartphonemarkt en daaruit blijkt dat Windows Mobile het erg zwaar heeft. Waar de algehele smartphonemarkt een groei vertoonde in het afgelopen kwartaal, zette de markt van Windows Phones een daling in verkopen neer.

HTC Touch HD2

Onderzoeksbureau Gartner heeft de ontwikkelingen in de smartphonemarkt van het afgelopen kwartaal doorgespit en uit de resultaten blijkt dat Windows Mobile steeds meer grond verliest. Windows Mobile heeft nu een marktaandeel van nog maar 7,9% volgens Gartner. Dat was in Q2 nog 9,3 procent. De verkopen van Windows Phones daalden het afgelopen kwartaal gigantisch: er werden 20% minder Windows Phones verkocht, terwijl er in totaal 12,8 procent meer smartphones verkocht werden. De grootste groeier was natuurlijk Android, hoewel het marktaandeel van dat platform pas op 3,5 procent zit. Symbian is met 44,6% heer en meester, gevolgd door BlackBerry en de iPhone met respectievelijk 20,8% en 17,1%.

Volgens Gartner zal Windows Mobile 6,5, dat net na het eind van het derde kwartaal gelanceerd werd, ook geen uitkomst bieden. Op de vraag of de nieuwe release van het platform het tij kon keren kreeg Computerworld.com als antwoord van een analist van het bedrijf: “Nee, niet echt. Het ziet er naar uit dat het hoogstens de daling kan stabiliseren.” Ook toestellen zoals de HTC HD2 en de Samsung Omnia II lijken het platform niet te kunnen redden.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bowlingbob -

  WM moet gewoon hand in eigen boezem steken. WM heeft gewoon te strijd verloren. Dat ze nu alles op alles zetten om en WM 7 op de markt te zetten is een beetje mosterd naar de maaltijd.

  ik gok dat WM het alleen nog kan redden op de zakelijke markt als ze hun exhange servers voor pushmail in prijs verlagen anders blijft blackberry ook daar aan de macht.

  Juist verwoord Raptor…6.x is verleden tijd

 2. raptorrvl -

  Is ook wel logisch, zeker gezien de grote hoeveelheid negativiteit (en ook wel onwetendheid) die er is rondom het WM platform.
  En met de opkomst van Android, WebOS zullen de hardste klappen momenteel wel bij WM vallen. Aangezien dat het OS is met de minste vooruitgang.

  WM 6.5 zal alleen misschien iets de schade weten te beperken. Microsoft lijkt zelf ook wel toe te geven dat ze alles op WM 7 zetten. 6.x is gewoon ten dode opgeschreven en de mensen weten dat. Terecht of niet, cijfers wijzen het nu uit eh 🙂

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters