Windows Mobile verliest marktaandeel

Gartner is met een aantal statistieken gekomen over de smartphonemarkt en daaruit blijkt dat Windows Mobile het erg zwaar heeft. Waar de algehele smartphonemarkt een groei vertoonde in het afgelopen kwartaal, zette de markt van Windows Phones een daling in verkopen neer.

HTC Touch HD2

Onderzoeksbureau Gartner heeft de ontwikkelingen in de smartphonemarkt van het afgelopen kwartaal doorgespit en uit de resultaten blijkt dat Windows Mobile steeds meer grond verliest. Windows Mobile heeft nu een marktaandeel van nog maar 7,9% volgens Gartner. Dat was in Q2 nog 9,3 procent. De verkopen van Windows Phones daalden het afgelopen kwartaal gigantisch: er werden 20% minder Windows Phones verkocht, terwijl er in totaal 12,8 procent meer smartphones verkocht werden. De grootste groeier was natuurlijk Android, hoewel het marktaandeel van dat platform pas op 3,5 procent zit. Symbian is met 44,6% heer en meester, gevolgd door BlackBerry en de iPhone met respectievelijk 20,8% en 17,1%.

Volgens Gartner zal Windows Mobile 6,5, dat net na het eind van het derde kwartaal gelanceerd werd, ook geen uitkomst bieden. Op de vraag of de nieuwe release van het platform het tij kon keren kreeg Computerworld.com als antwoord van een analist van het bedrijf: “Nee, niet echt. Het ziet er naar uit dat het hoogstens de daling kan stabiliseren.” Ook toestellen zoals de HTC HD2 en de Samsung Omnia II lijken het platform niet te kunnen redden.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. bowlingbob -

  WM moet gewoon hand in eigen boezem steken. WM heeft gewoon te strijd verloren. Dat ze nu alles op alles zetten om en WM 7 op de markt te zetten is een beetje mosterd naar de maaltijd.

  ik gok dat WM het alleen nog kan redden op de zakelijke markt als ze hun exhange servers voor pushmail in prijs verlagen anders blijft blackberry ook daar aan de macht.

  Juist verwoord Raptor…6.x is verleden tijd

 2. raptorrvl -

  Is ook wel logisch, zeker gezien de grote hoeveelheid negativiteit (en ook wel onwetendheid) die er is rondom het WM platform.
  En met de opkomst van Android, WebOS zullen de hardste klappen momenteel wel bij WM vallen. Aangezien dat het OS is met de minste vooruitgang.

  WM 6.5 zal alleen misschien iets de schade weten te beperken. Microsoft lijkt zelf ook wel toe te geven dat ze alles op WM 7 zetten. 6.x is gewoon ten dode opgeschreven en de mensen weten dat. Terecht of niet, cijfers wijzen het nu uit eh 🙂

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters