Windows Mobile verliest marktaandeel

Gartner is met een aantal statistieken gekomen over de smartphonemarkt en daaruit blijkt dat Windows Mobile het erg zwaar heeft. Waar de algehele smartphonemarkt een groei vertoonde in het afgelopen kwartaal, zette de markt van Windows Phones een daling in verkopen neer.

HTC Touch HD2

Onderzoeksbureau Gartner heeft de ontwikkelingen in de smartphonemarkt van het afgelopen kwartaal doorgespit en uit de resultaten blijkt dat Windows Mobile steeds meer grond verliest. Windows Mobile heeft nu een marktaandeel van nog maar 7,9% volgens Gartner. Dat was in Q2 nog 9,3 procent. De verkopen van Windows Phones daalden het afgelopen kwartaal gigantisch: er werden 20% minder Windows Phones verkocht, terwijl er in totaal 12,8 procent meer smartphones verkocht werden. De grootste groeier was natuurlijk Android, hoewel het marktaandeel van dat platform pas op 3,5 procent zit. Symbian is met 44,6% heer en meester, gevolgd door BlackBerry en de iPhone met respectievelijk 20,8% en 17,1%.

Volgens Gartner zal Windows Mobile 6,5, dat net na het eind van het derde kwartaal gelanceerd werd, ook geen uitkomst bieden. Op de vraag of de nieuwe release van het platform het tij kon keren kreeg Computerworld.com als antwoord van een analist van het bedrijf: “Nee, niet echt. Het ziet er naar uit dat het hoogstens de daling kan stabiliseren.” Ook toestellen zoals de HTC HD2 en de Samsung Omnia II lijken het platform niet te kunnen redden.

Bron: Webwereld

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters