'Windows Phone 7 gaat Apple's iOS voorbij in 2015'

Over vier jaar is Windows Phone 7 groter dan iOS van Apple, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad. Dat voorspelt marktanalist Gartner. Dat hierover een nieuw rapport heeft gemaakt.

Nokia Windows Phone 7

De voorspelling wijkt af van eerdere berekeningen van andere marktanalisten die Windows Phone in dat jaar zien groeien tot een mager marktaandeel van nog geen zes procent. Maar volgens Gartner staat de samenwerking tussen Microsoft en Nokia straks garant voor een enorme groei van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft.

In 2015 heeft Windows Phone een vijfde van de markt in handen, meldt Gartner. Daarmee komt het wel ver achter Android dat op bijna 49 procent komt en daarmee nog oppermachtiger is dan Nokia een paar jaar geleden, dat met Symbian ooit een marktaandeel van 40 procent haalde (nu iets van tien procent minder).

Apple zal in 2015 een marktaandeel van 17,2 procent bezitten, meldt Gartner, en zit daarmee net achter Microsoft. Maar iOS zal een zeer stabiele factor zijn en blijven op de markt voor mobiele besturingssystemen, meldt Gartner, dat daarmee een eerdere voorspelling van IDC ondersteunt.

Gartner denkt dat Apple niet zozeer is geïnteresseerd in marktaandeel, als wel in winst. Op de iPhone wordt flinke winst gemaakt door de hoge marge.

The Unofficial Apple Weblog is niet helemaal klaar met de conclusie van Gartner dat iOS het gaat afleggen tegen uitgerekend Microsoft. De schrijvers van de blog brengen in herinnering dat Gartner het in het verleden herhaaldelijk bij het verkeerde eind had met voorspellingen over de groei van Android en netbooks. TUAW heeft in één ding gelijk, en dat is dat het volstrekt koffiedikkijken is op de telecommarkt.

Bron: TUAW

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters