'Windows Phone 7 gaat Apple's iOS voorbij in 2015'

Over vier jaar is Windows Phone 7 groter dan iOS van Apple, het besturingssysteem van de iPhone en de iPad. Dat voorspelt marktanalist Gartner. Dat hierover een nieuw rapport heeft gemaakt.

Nokia Windows Phone 7

De voorspelling wijkt af van eerdere berekeningen van andere marktanalisten die Windows Phone in dat jaar zien groeien tot een mager marktaandeel van nog geen zes procent. Maar volgens Gartner staat de samenwerking tussen Microsoft en Nokia straks garant voor een enorme groei van het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft.

In 2015 heeft Windows Phone een vijfde van de markt in handen, meldt Gartner. Daarmee komt het wel ver achter Android dat op bijna 49 procent komt en daarmee nog oppermachtiger is dan Nokia een paar jaar geleden, dat met Symbian ooit een marktaandeel van 40 procent haalde (nu iets van tien procent minder).

Apple zal in 2015 een marktaandeel van 17,2 procent bezitten, meldt Gartner, en zit daarmee net achter Microsoft. Maar iOS zal een zeer stabiele factor zijn en blijven op de markt voor mobiele besturingssystemen, meldt Gartner, dat daarmee een eerdere voorspelling van IDC ondersteunt.

Gartner denkt dat Apple niet zozeer is geïnteresseerd in marktaandeel, als wel in winst. Op de iPhone wordt flinke winst gemaakt door de hoge marge.

The Unofficial Apple Weblog is niet helemaal klaar met de conclusie van Gartner dat iOS het gaat afleggen tegen uitgerekend Microsoft. De schrijvers van de blog brengen in herinnering dat Gartner het in het verleden herhaaldelijk bij het verkeerde eind had met voorspellingen over de groei van Android en netbooks. TUAW heeft in één ding gelijk, en dat is dat het volstrekt koffiedikkijken is op de telecommarkt.

Bron: TUAW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Ik hoop dat hij gelijk krijgt.. maar nog niet te vroeg juichen.. Het is op dit moment wel het meest gebruiksvriendelijkste OS, en Nokia gaat heel wat toestellen met dit OS komend jaar de deur uit douwen..:Y MS en Nokia zijn niet de eerste de besten, en gaan niet zomaar samen in zee om dat Elop bij MS heeft gewerkt.. deze combi moet haast wel een succes worden!!:Y

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters