Windows Phone 7-interface volgens enquête alleen overtroffen door de iPhone

Hoewel Windows Phone 7 nog steeds niet echt populair is geworden, lijkt het er wel op dat iedereen die het kent, nog altijd erg blij is met het besturingssysteem. Een recente enquête heeft uitgewezen dat men slechts de iPhone-interface beter vindt dan die van Windows Phone 7.

Windows Phone 7 demo aap

Daarmee laat Windows Phone 7 zijn grootste concurrent, Google’s Android, achter zich. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat het probleem van Windows Phone 7, dat qua marktaandeel bijna nonexistent is, niet het besturingssysteem zelf is, maar het ecosysteem er omheen. Terwijl Android en iOS talloze diensten en honderdduizenden applicaties hebben, staat het ecosysteem van Windows Phone 7 nog veel meer in de kinderschoenen.

De enquête is gehouden door de Wescom Resources Group onder 1000 gebruikers van mobiel bankieren. Daarmee is de uitkomst misschien niet de meest betrouwbare. Het is echter wel een nieuwe bevestiging dat Windows Phone 7 helemaal niet zo slecht is als de verkoopcijfers doen vermoeden, iets dat reviewers, onder wie wij zelf, over het algemeen ook vinden.

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Senzune -

  "microsoft wil alleen maar nummer 1 zijn."

  Fout, Microsoft wil ook een slag slaan op mobiel gebied. Apple wil persé nummer 1 zijn en heeft een leger aan advocaten om met rechtzaken de strijd aan te gaan, in plaats van te innoveren. Google doet het beter qua innovatie, maar alsnog zijn ze niet sterker dan Microsoft op dit gebied. Waar komt Android ook alweer vandaan? Er zijn genoeg redenen waarom er zoveel rechtzaken tegen Android zijn.

  Op de PC markt is er een opkomende competitie voor Microsoft, en dat is de dreiging van Mac OS. Microsoft en Apple zijn samen groot geworden, en Microsoft kwam in de vroege jaren als sterkste op de markt, toen er nog geen competitie was. Bovendien is het ook een erg sterk besturingssysteem, de huidige competitie mag hooguit gelijkwaardig genoemd worden.

  In plaats van een hater te zijn, kan je gerust ook open staan voor iets nieuws. Het heeft geen nut om Windows Phone te bashen, en ik betwijfel of je uberhaupt de Mango Preview van Engadget wel eens bekeken hebt.

 2. Eise -

  Ben ik het dus al zeker niet mee eens… Ten eerste is Android dat en ten tweede dat W7P nog niet zo aan wil lopen logt aan MS zelf. Maar dat komt heus nog wel… Maar als je ziet hoeveel voorsprong GOogle nu al heeft…..
  Weet niet waar die enquete gehouden is en onder hoeveel mensen maar ik denk dat je dit zoals andere enquetes niet teveel moet vergelijken metd e grote massa. Want als je iedereen ter wereld zou vragen zou er toch een hele andere uitslag komen… ZO'n enquete is leuk maar stelt eigenlijk niet zoveel voor als t maar onder een paar duizend mensen gevraagd is… Sorry hoor maar ik kan moeilijk geloven dat de meeste mensen W7P de mooiste/beste interface vinden… Dan heb je volgens mij nog nooit Android gezien…

 3. robert -

  Moeilijk een pijl op te trekken.
  Je ziet en leest mix verhalen over WP7. Zal het toch zelf moeten ervaren of het wat is. Zeker is dat ze er nog niet zijn. In Mango is de navigatie nog wel het meest vreemde eend. Je moet elke keer het scherm aanraken om de volgende koers weer te geven. Tijdens auto rijden niet veilig. Lijkt wel alsof ze een deal met Nokia hebben om voorlopig geen goede navigatie in te bouwen zodat Nokia met ovimaps beter zal verkopen.

  1. robnas -

   Als je WP7 gaat kopen ben je een "slaaf" van anderen: die bepalen wat jij zal kunnen en of en hoeveel dat gaat kosten.

   Degenen die Maemo/MeeGo ooit hebben gehad, weten beter…

 4. smoking -

  microsoft staat zeker in de kinderschoenen. samsung-rules ze zijn telaat. google en apple doen het gewoon goed. ik neem zeker geen nokia meer als ze nou google phones maakte dan was het een ander verhaal. lieke heeft wel gelijk. microsoft wil alleen maar nummer 1 zijn. en geen concurentie. op de pc markt is er ook geen concurentie kwa software alleen maar windows 7 en linux en ebuntu lopen achter.:(

 5. Samsung-rules -

  Als je pa slechte ervaringen heeft.. heeft hij alleen zichzelf mee. De vergelijking met zo`n appel vind ik ook weer zo… Dat ze in de kinderschoen staan klopt.. tis nog maar een goed jaar oud het OS. Stabiel en snel is het zeer zeker..(eigen ervaring) Stukken stabieler dan die nexus die ik nu gebruik.
  In de Market van WP7 zitten voor mij al genoeg apps.. die 200 of 300 duizend bij appel en google is ook maar een hoop blablabla.. hoeveel gebruik je er nou uiteindelijk.. en weet je wel hoeveel F*CKapps er in de android market zitten, die je toestel instabiel maken..? Microsoft heeft een slechte naam op mobiel gebied.. maar dit nieuwe OS is echt super.. ben ook zeer benieuwd naar de Nokia toestellen met WP7 die ik volgende maand mag gaan proberen!!

  1. Dominick -

   Dat met die apps ben ik het in principe helemaal mee eens, maar ik gebruik nu een Omnia 7 en daarin mis ik toch wel de nodige apps tegenover de Nexus die ik eerst had. Wat dan bijvoorbeeld? Tweetdeck, Dropbox, Goggles, Google Reader (ja, die is er, maar die van Android is 100x beter) etc. Plus dat handige applicaties van bijvoorbeeld evenementen (MWC app, Sensation app) gewoon niet voor WP7 uitgebracht worden en wel voor Android en iOS. Dus wat mij betreft liggen ze qua apps zeker achter.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters