Windows Phone 7 komt ook in qwerty-candybar's terecht

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er naast de bekende touchscreen-formfactors ook qwerty-candybars met Windows Phone 7 erop uit zullen komen. Deze zullen een kleinere, maar wel vaste, schermresolutie hebben.

HTC Trophy WP7

Alle Windows Phone 7-toestellen die we tot nu toe hebben gezien waren eigenlijk standaard touchscreen-devices. Een groot touchscreen met slechts enkele knoppen of een groot touchscreen aan de voorkant met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbordje. Dat zullen echter niet de enige formfactors worden waar Windows Phone 7 mee gaat werken, zo liet Paul Foster van Microsoft weten.

“Windows Phone 7-apparaten zullen één van deze twee schermresoluties hebben: dan wel 800×480 voor grote touchscreentoestellen met eventueel een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, dan wel 480×320 voor ‘BlackBerry-stijl’ toestellen die een qwerty-toetsenbord aan de voorkant van het toestel hebben. Microsoft verwacht dat de meeste Windows Phone 7-toestellen de variant met een groot scherm zullen hebben bij de lancering van het platform. Toestellen met een kleiner scherm zullen later komen.”

Microsoft wil dus blijven concurreren met de BlackBerry, iets dat het bedrijf ook eerder al deed. Toen waren het vaak toestellen zonder touchscreen zoals de Samsung Omnia Pro en de HTC Snap. Dat ook toestellen met touchscreen in deze vorm mogelijk zijn liet Palm eerder al zien met haar Pixi en inmiddels zijn er ook Windows Phone 6.5-apparaten in qwerty-candybar-vorm met touchscreen verkrijgbaar. Zo maakte Samsung de Omnia 4 en bracht Sony Ericsson de Aspen op de markt.

Bron: WMPoweruser

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters