Windows Phone 7 komt ook in qwerty-candybar's terecht

Microsoft heeft bekend gemaakt dat er naast de bekende touchscreen-formfactors ook qwerty-candybars met Windows Phone 7 erop uit zullen komen. Deze zullen een kleinere, maar wel vaste, schermresolutie hebben.

HTC Trophy WP7

Alle Windows Phone 7-toestellen die we tot nu toe hebben gezien waren eigenlijk standaard touchscreen-devices. Een groot touchscreen met slechts enkele knoppen of een groot touchscreen aan de voorkant met een uitschuifbaar qwerty-toetsenbordje. Dat zullen echter niet de enige formfactors worden waar Windows Phone 7 mee gaat werken, zo liet Paul Foster van Microsoft weten.

“Windows Phone 7-apparaten zullen één van deze twee schermresoluties hebben: dan wel 800×480 voor grote touchscreentoestellen met eventueel een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord, dan wel 480×320 voor ‘BlackBerry-stijl’ toestellen die een qwerty-toetsenbord aan de voorkant van het toestel hebben. Microsoft verwacht dat de meeste Windows Phone 7-toestellen de variant met een groot scherm zullen hebben bij de lancering van het platform. Toestellen met een kleiner scherm zullen later komen.”

Microsoft wil dus blijven concurreren met de BlackBerry, iets dat het bedrijf ook eerder al deed. Toen waren het vaak toestellen zonder touchscreen zoals de Samsung Omnia Pro en de HTC Snap. Dat ook toestellen met touchscreen in deze vorm mogelijk zijn liet Palm eerder al zien met haar Pixi en inmiddels zijn er ook Windows Phone 6.5-apparaten in qwerty-candybar-vorm met touchscreen verkrijgbaar. Zo maakte Samsung de Omnia 4 en bracht Sony Ericsson de Aspen op de markt.

Bron: WMPoweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters