'Windows Phone 7 niet erg succesvol'

Afgelopen week maakte Microsoft, net als elk ander belangrijk bedrijf, zijn kwartaalresultaten bekend. Dat heeft verder weinig met telefoons te maken, en zelfs minder dan het eigenlijk zou moeten.

Samsung Omnia 7 nice

Want hoewel Microsoft de cijfers onderverdeelde in alle belangrijke producten van Microsoft, van Office tot Xbox, bleven cijfers over Windows Phone 7 uit. En dat terwijl Microsoft tot eind 2010 netjes om de zoveel tijd een update gaf over hoeveel Windows Phone-toestellen er over de toonbank zijn gegaan.

Dat roept vraagtekens op, zo merkte ook de internationale telecompers op. Pocketnow suggereert dat Windows Phone 7 nog een flinke tijd nodig kan hebben om het break even-punt voorbij te komen, iets dat bij Xbox jaren duurde. En dat zou de reden kunnen zijn waarom Microsoft er liever niets over meldt, volgens de site.

Unwired View analyseert de zaken nog wat dieper. Volgens de site probeert Microsoft de telecompers af te leiden met nietszeggende feitjes, zodat de echte verkoopcijfers niet aan bod hoeven te komen. Want die zouden na de eerste maanden, waarin het platform hevig ondersteund werd met een dik marketingbudget, wellicht ingezakt zijn.

Die theorie lijkt niet zo vergezocht. De feitjes die Microsoft de afgelopen maanden naar buiten bracht zijn ook als het goed gaat met het platform nog begrijpelijk. Maar het enige dat Microsoft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers meldde over Windows Phone 7, was dat de reviews goed zijn, dat de consumententevredenheid rond de 90% ligt en dat het bedrijf middels de samenwerking met Nokia verwacht nog flink te groeien met Windows Phone 7.

Een ander feit dat ondersteunt dat het niet erg goed gaat met Windows Phone 7, is dat alle toestellen die in Nederland uitgebracht werden met het besturingssysteem extreem in prijs gedaald zijn. De LG Optimus 7 ging een half jaar geleden voor €465 over de toonbank en is nu verkrijgbaar voor €227. De prijs van de Samsung Omnia 7 daalde van €493 naar €284. De HTC 7 Trophy kostte in januari nog €443; nu biedt PDAshop hem aan voor €289. Amazon Duitsland biedt hem zelfs aan voor het bijna meelijwekkende bedrag van €175.

Duidelijk is wel dat Windows Phone 7 in de toekomst een flinke impuls gaat krijgen door de samenwerking met Nokia, en de ondersteuning van meer talen. Ook goedkopere hardware, waaronder Qualcomm’s MSM7230-chipset, moet later dit jaar ondersteund worden waardoor Windows Phone 7 in de goedkopere regionen van de markt kan doordringen en op die manier wellicht meer klanten zal vergaren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters