Windows Phone 7-ondersteuning nu ook in Nederland – Update

Microsoft heeft de Windows Phone 7-ondersteuning uitgebreid met negentien landen, waaronder Nederland en België. Dat betekent dat je nu geen rare omweg meer hoeft te bewandelen om de Windows Marketplace te benutten met een Windows Phone-toestel.

Windows Phone 7 Marketplace

Tot dusver was het alleen mogelijk om apps uit de Windows Marketplace te halen als je een geldig Engels of Amerikaans e-mailadres had, want in die landen is wel ondersteuning voor Windows Phone 7. Die omweg bracht ook nog eens alleen de mogelijkheid om gratis apps te downloaden. Het bijna één jaar oude mobiele besturingssysteem is nu eindelijk uitgebreid naar Nederland. Wat ook betekent dat het OS op nieuwe WP7-telefoons in het Nederlands zou moeten verschijnen.

België wordt helaas nog niet ondersteund. De negentien landen die wel Windows Phone-ondersteuning krijgen, zijn Brazilië, Chili, Colombia, Tsjechië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, India, Japan, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Taiwan en Zweden. Met deze negentien landen erbij wordt Windows Phone nu in totaal in 35 landen door de softwareproducent ondersteund.

Ook ontwikkelaars in deze landen worden nu met hun apps tot de Marketplace toegelaten. Dat was overigens al het geval met Nederlandse ontwikkelaars van Windows Phone 7-apps.

Met de ondersteuning van Nederland komen er meer voordelen naar Windows Phone 7-toestelbezitters en – ontwikkelaars. Zo is het nu ook mogelijk om op de toestellen binnen apps te adverteren.

Update op 24/07/2011 om 13:00 uur:

De berichtgeving die hier boven staat blijkt niet helemaal te kloppen. De Nederlandse applicatiewinkel zal pas toegankelijk zijn met de release van Mango. Tot die tijd kunnen gebruikers in Nederland nog niet via de normale weg gebruiken maken van de applicatiewinkel.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joost -

  Echt triest gewoon dat een bedrijf als Microsoft er zo lang over moet doen een marketplace te lanceren.

  Ik heb een tijd geleden al een Windows phone 7 gekocht zonder de wetenschap dat dit allemaal niet normaal functionerend was in NL. En dan is dit echt een domper!

  Je hebt een half werkend toestel….:S

  tis dat ik MS zo'n warm hart toedraag anders had er zeker al Androit opgestaan.

 2. Matthijs Hoekstra -

  Dit is niet waar. Zolang Mango niet officieel is gelanceerd is er ook geen officiele support voor de NL marketplace. het werkt nu wel op de Mango beta devices maar dat betekend niet automatisch dat het gelanceerd is en gesupport wordt.

  Grt,

  Matthijs Hoekstra
  Microsoft

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters