'Windows Phone 7 Series gaat drie soorten form factors ondersteunen'

Microsoft zou van plan zijn om drie soorten formfactors te gaan ondersteunen met Windows Phone 7 Series. De ontwikkelaar zou voor een normale touchscreen variant gaan en eentje met zowel een touchscreen en een toetsenbord. Onduidelijk is nog wat de derde variant zal gaan worden.

Afgelopen week wisten twee podcasters een interessant verhaal de ether in te sturen over Windows Phone 7 Series. Volgens ZDnet ging het verhaal over de drie formaten die het nieuwe OS van Microsoft zal gaan ondersteunen bij producenten. Microsoft wil met Windows Phone 7 de touwtjes zoveel mogelijk zelf in handen hebben en heeft tot nog toe bijzonder weinig losgelaten over het nieuwe OS dat over het algemeen positief is ontvangen. Zo weten ontwikkelaars nog niet waar ze aan toe zijn, de softwaregigant weet wel te melden dat volgende maand tijdens het MIX10 event er meer duidelijk zal worden gemaakt.

Het gerucht gaat nu dat het nieuwe OS drie typen form factors voor telefoons zal gaan ondersteunen. Daar waar eerder het gerucht ging dat een fysiek Qwerty-toetsenbord niet ondersteund zou gaan worden door Windows Phone 7, lijkt dit niet op de waarheid te berusten. Volgens de twee podcasters zullen er in totaal drie form factors ondersteund gaan worden. De eerste is het model dat Microsoft liet zijn tijdens de aankondiging van het OS in Barcelona. Deze standaard touchscreen-bar was gemaakt door Asus en zal het eerste formaat zijn waar het OS op zal gaan werken. De tweede is een touchscreen met een toetsenbord. Het is volgens de bloggers meer een toetsenbord dat naar beneden uit schuift zoals bij de Palm Pre dan opzij. Het derde formaat is vooralsnog onduidelijk maar het gerucht gaat dat het hier om een bar-variant zou gaan.

Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland wist eerder al te bevestigen dat het OS wel daadwerkelijk een touchscreen nodig heeft om te werken waardoor non-touchscreen telefoons buiten de boot vallen met Windows Phone 7. Sonneveld wou niet de overige hardwareeisen bevestigen tijdens een vraaggesprek, maar volgens meerdere bronnen zou de telefoon een WVGA-scherm nodig hebben, een 1GHz-processor en een tal van andere zaken. Onze eerste ervaring met het nieuwe OS van Microsoft kun je hier terug lezen.

Windows Phone 7 phones

 

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters