'Windows Phone 7 Series gaat drie soorten form factors ondersteunen'

Microsoft zou van plan zijn om drie soorten formfactors te gaan ondersteunen met Windows Phone 7 Series. De ontwikkelaar zou voor een normale touchscreen variant gaan en eentje met zowel een touchscreen en een toetsenbord. Onduidelijk is nog wat de derde variant zal gaan worden.

Afgelopen week wisten twee podcasters een interessant verhaal de ether in te sturen over Windows Phone 7 Series. Volgens ZDnet ging het verhaal over de drie formaten die het nieuwe OS van Microsoft zal gaan ondersteunen bij producenten. Microsoft wil met Windows Phone 7 de touwtjes zoveel mogelijk zelf in handen hebben en heeft tot nog toe bijzonder weinig losgelaten over het nieuwe OS dat over het algemeen positief is ontvangen. Zo weten ontwikkelaars nog niet waar ze aan toe zijn, de softwaregigant weet wel te melden dat volgende maand tijdens het MIX10 event er meer duidelijk zal worden gemaakt.

Het gerucht gaat nu dat het nieuwe OS drie typen form factors voor telefoons zal gaan ondersteunen. Daar waar eerder het gerucht ging dat een fysiek Qwerty-toetsenbord niet ondersteund zou gaan worden door Windows Phone 7, lijkt dit niet op de waarheid te berusten. Volgens de twee podcasters zullen er in totaal drie form factors ondersteund gaan worden. De eerste is het model dat Microsoft liet zijn tijdens de aankondiging van het OS in Barcelona. Deze standaard touchscreen-bar was gemaakt door Asus en zal het eerste formaat zijn waar het OS op zal gaan werken. De tweede is een touchscreen met een toetsenbord. Het is volgens de bloggers meer een toetsenbord dat naar beneden uit schuift zoals bij de Palm Pre dan opzij. Het derde formaat is vooralsnog onduidelijk maar het gerucht gaat dat het hier om een bar-variant zou gaan.

Maarten Sonneveld van Microsoft Nederland wist eerder al te bevestigen dat het OS wel daadwerkelijk een touchscreen nodig heeft om te werken waardoor non-touchscreen telefoons buiten de boot vallen met Windows Phone 7. Sonneveld wou niet de overige hardwareeisen bevestigen tijdens een vraaggesprek, maar volgens meerdere bronnen zou de telefoon een WVGA-scherm nodig hebben, een 1GHz-processor en een tal van andere zaken. Onze eerste ervaring met het nieuwe OS van Microsoft kun je hier terug lezen.

Windows Phone 7 phones

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. michaelpb -

    Gaaf. Vooral de formfactor van de Pre (of van de [url=www.samstores.com/_images/products/qtek_9090_00.jpg]QTEK 9090[/url]) spreekt mij erg aan.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

zweet

Vergeet vingerafdrukscanners en Face ID: zweet is de toekomst lees verder

Snapdragon 845

Vijf dingen die beter worden met Qualcomm’s Snapdragon 845 chipset lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters