Windows Phone 7 Series mist copypaste- en USB Mass Storage-functionaliteit

Microsofts nieuwe OS voor smartphones zal niet over een copy/paste functie beschikken als het later dit jaar gelanceerd wordt. Ook een file manager, en de mogelijkheid om een Windows Phone als USB Mass Storage device te gebruiken, ontbreken.

copy & pasteMicrosoft heeft bevestigd dat Windows Phone 7 Series in het begin niet over een copy/paste functie beschikt. Er wordt niet uitgesloten dat dit later nog wordt toegevoegd. Windows Mobile 6.5 en haar vele voorgangers hebben wel altijd deze functionaliteit geboden.

Eerder deze week werd tijdens het MIX10 evenement in Las Vegas al duidelijk dat Windows Phone 7 niet om zou kunnen gaan met verwisselbare geheugenkaarten. Nu is bekend geworden dat er ook geen USB mass storage functionaliteit beschikbaar zal zijn. De USB mass storage functie maakt het gebruikers makkelijk om bestanden uit te wisselen met de PC, waarbij het telefoongeheugen tijdens een USB-verbinding weergegeven wordt als extern opslaggeheugen. Gebruikers kunnen dan eenvoudig bestanden plaatsen of verwijderen door middel van drag en drop. In Windows Phone zal men gebruik moeten maken van de Zune synchronisatie software van Microsoft.

Ook de traditionele file manager zal verdwijnen. Vroegere versies van Windows Mobile hebben hier wel altijd gebruik van gemaakt. Volgens Microsoft is een bestandsverkenner in Windows phone 7 echter overbodig. Het beheren van bestanden moet volgens de filosfie van het bedrijf uit Redmond in de zogenaamde “Hubs” plaatsvinden. Muziekbestanden kunnen bijvoorbeeld verkend worden in de Media-hub, en tekst-documenten in de Office-hub. Ook kunnen bestanden snel worden gevonden met de zoek-functie, die altijd binnen handbereik is door middel van de verplichte dedicated search-knop.

Bron: PocketNow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Kan natuurlijk zijn omdat het een nieuw OS betreft en dat het later alsnog wordt toegevoegd maar met alles wat de laatste tijd naar boven komt lijkt WP7 zich vooral te richten op de "gewone" consument en Apple gebruikers en blijf je bij zakelijk gebruik aangewezen op versie 6.5

  2. Rob Nas -

    3 maals is scheepsrecht!
    Gisteren al gelezen dat er geen multitasking komt, net gelezen dat er geen copy paste functie komt, en nu lees ik dat er zelfs geen file-manager en usb-mass storage mode beschikbaar is.

    Kom op, ik had een Siemens S55 waar zelfs een file manager op zat. En ja, dat is alweer 4 telefoons terug, dus zo'n 7 tot 8 jaar terug.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters