'Windows Phone 7 slaat Nederland over dit jaar' – Update

Microsoft heeft op haar weblog meer informatie uit de doeken gedaan over Windows Phone 7. Volgens een blogpost van de ontwikkelaar zal het OS in eerste instantie alleen de talen Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans ondersteunen.

Windows Phone 7

In een blog heeft Microsoft meer informatie uit de doeken gedaan over de diensten en levertijden van haar nieuwe OS. Daar waar we eerst dachten dat het nieuwe OS vanaf oktober in Nederland zal gaan landen op verschillende telefoons van verschillende producenten, lijkt Microsoft Global daar nu zelf roet in het eten van te gaan gooien. Volgens de VP van Mobile Communications Business bij Microsoft, Andy Lees, zal het OS in eerste instantie slechts vijf talen gaan ondersteunen. Zo zal Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Engels op het toestel geinstalleerd zijn maar is de Nederlandse taal in geen velden of wegen te bekennen. Een andere aanwijzing voor het gerucht dat het OS later naar ons land zal gaan komen is het feit dat Windows Phone Marketplace slechts in 17 landen gelanceerd zal gaan worden tijdens de launch en daar zit Nederland niet onder maar België wel.

Al met al lijkt Microsoft snode plannen voor ons land te hebben en ons in de initiële lancering over te gaan slaan. Inmiddels hebben we Microsoft Nederland om tekst en uitleg gevraagd die weldra zal moeten gaan volgen. Eerder wist Maarten Sonneveld die verantwoordelijk is voor de Business Group Lead Mobile Communications voor Microsoft in Nederland te melden dat we het OS uiterlijk in november in Nederland kunnen verwachten. In de blogpost houdt Microsoft overigens wel een slag om de arm door te melden dat rond de kerst ze er vanuit gaan dat ze het OS in meerdere landen door de wereld heen zullen brengen maar veel specifieker dan dat wordt het jammer genoeg niet benoemd.

Microsoft heeft in de blogpost ook meer informatie verschaft over de synchroniseermogelijkheden van het toestel. Zo zal eind dit jaar een nieuwe Windows Phone Live website verrijzen die uit twee delen zal gaan bestaan. Het eerste deel moet foto’s, e-mails en andere data synchroniseren met de servers van de ontwikkelaar en het tweede gedeelte zal voor een stukje beveiliging zorgen zodat op afstand het toestel vergrendeld kan worden of gewist kan worden. Uiteraard zul je het toestel ook op de kaart kunnen volgen. De verwachting is dat Microsoft de synchronisatie suite van haar Kin-telefoons zal gaan integreren voor Windows Phone 7.

Update op 13/07/2010 om 15:45 uur:

Microsoft Nederland heeft in een reactie laten weten dat het inderdaad klopt dat in eerste instantie Windows Phone 7 geen Nederlandse taal meegeleverd zal krijgen. De softwaregigant verwacht echter wel nog dit jaar het OS bij ons op de markt te kunnen leveren. Ook de applicatiewinkel zal in eerste instantie niet in de Nederlandse taal beschikbaar zijn.

” Windows Phone 7 is duidelijk bedoeld om wereldwijd uitgerold te worden. Vanuit Microsoft Nederland zijn we volop bezig samen met onze partners (de toestelfabrikanten) te bekijken welke specifieke toestellen er in Nederland geïntroduceerd kunnen worden en we zijn bijzonder enthousiast over de modellen die daar tussen zitten. Kortom, wat ons betreft gaan we ons in Nederland gewoon opmaken voor de introductie en nog voor de kerst beschikken over Windows Phone 7, met diverse toestellen.”

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters