Windows Phone 7-telefoon volgt eigenaar niet

Nu Apple en Google onder een vergrootglas liggen omdat de iPhone en Androidtelefoons locatiegegevens van hun eigenaar opslaan en doorgeven aan de bedenkers van de besturingsssytemen, zitten sommigen zich af te vragen hoe dat met Windows Phone 7 zit. Microsoft kan echter met een gerust hart antwoorden dat WP7 de privacy van zijn klanten niet schendt.

Windows Phone logo

Dat de vraag überhaupt wordt gesteld, geeft overigens aan dat Windows Phone 7 inmiddels als een volwaardig smartphone besturingssysteem wordt beschouwd.

CNET en andere gadgetblogs vroegen Microsoft hoe het zit met het jonge besturingssysteem van de softwaregigant. Microsoft antwoordde dat de WP7-telefoons weliswaar locatiedata opslaan, over bijvoorbeeld WiFi access points die binnen het bereik van een Windows Phone 7 telefoon komen. Maar die gegevens worden na een tijdje weer gewist – al wordt er niet bij verteld wanneer – en dus niet opgeslagen op de telefoon.

Overigens wijkt dit niet veel af van de wijze waarop Google’s Android dat doet.

RIM (BlackBerry) en HP (WebOS) zijn eveneens benaderd om te vertellen hoe zij het doen met de locatiedata, maar die bedrijven hebben tot dusver nog geen antwoord gegeven op vragen hierover.

Google verdedigt zijn handelwijze door erop te wijzen dat de gegevens van een gebruiker worden benut voor het helpen van andere Android-klanten. Een voorbeeld wordt gegeven: in steden waar de GPS-ontvangst door de hoge gebouwen niet al te best is, vallen telefoons terug op locatiegegevens via openbare WiFi netwerken. Als een telefoon in zo’n gebied eenmaal een aantal goede netwerken heeft gevonden die een accurate positie doorgeven, kunnen toekomstige Androidtelefoons van die ervaring gebruikmaken. Overigens kan die optie worden uitgezet op het moment dat een Androidtelefoon voor het eerst wordt geconfigureerd.

Bron: Moconews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters