Windows Phone 7-telefoon volgt eigenaar niet

Nu Apple en Google onder een vergrootglas liggen omdat de iPhone en Androidtelefoons locatiegegevens van hun eigenaar opslaan en doorgeven aan de bedenkers van de besturingsssytemen, zitten sommigen zich af te vragen hoe dat met Windows Phone 7 zit. Microsoft kan echter met een gerust hart antwoorden dat WP7 de privacy van zijn klanten niet schendt.

Windows Phone logo

Dat de vraag überhaupt wordt gesteld, geeft overigens aan dat Windows Phone 7 inmiddels als een volwaardig smartphone besturingssysteem wordt beschouwd.

CNET en andere gadgetblogs vroegen Microsoft hoe het zit met het jonge besturingssysteem van de softwaregigant. Microsoft antwoordde dat de WP7-telefoons weliswaar locatiedata opslaan, over bijvoorbeeld WiFi access points die binnen het bereik van een Windows Phone 7 telefoon komen. Maar die gegevens worden na een tijdje weer gewist – al wordt er niet bij verteld wanneer – en dus niet opgeslagen op de telefoon.

Overigens wijkt dit niet veel af van de wijze waarop Google’s Android dat doet.

RIM (BlackBerry) en HP (WebOS) zijn eveneens benaderd om te vertellen hoe zij het doen met de locatiedata, maar die bedrijven hebben tot dusver nog geen antwoord gegeven op vragen hierover.

Google verdedigt zijn handelwijze door erop te wijzen dat de gegevens van een gebruiker worden benut voor het helpen van andere Android-klanten. Een voorbeeld wordt gegeven: in steden waar de GPS-ontvangst door de hoge gebouwen niet al te best is, vallen telefoons terug op locatiegegevens via openbare WiFi netwerken. Als een telefoon in zo’n gebied eenmaal een aantal goede netwerken heeft gevonden die een accurate positie doorgeven, kunnen toekomstige Androidtelefoons van die ervaring gebruikmaken. Overigens kan die optie worden uitgezet op het moment dat een Androidtelefoon voor het eerst wordt geconfigureerd.

Bron: Moconews

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters