Windows Phone 7-telefoon volgt eigenaar niet

Nu Apple en Google onder een vergrootglas liggen omdat de iPhone en Androidtelefoons locatiegegevens van hun eigenaar opslaan en doorgeven aan de bedenkers van de besturingsssytemen, zitten sommigen zich af te vragen hoe dat met Windows Phone 7 zit. Microsoft kan echter met een gerust hart antwoorden dat WP7 de privacy van zijn klanten niet schendt.

Windows Phone logo

Dat de vraag überhaupt wordt gesteld, geeft overigens aan dat Windows Phone 7 inmiddels als een volwaardig smartphone besturingssysteem wordt beschouwd.

CNET en andere gadgetblogs vroegen Microsoft hoe het zit met het jonge besturingssysteem van de softwaregigant. Microsoft antwoordde dat de WP7-telefoons weliswaar locatiedata opslaan, over bijvoorbeeld WiFi access points die binnen het bereik van een Windows Phone 7 telefoon komen. Maar die gegevens worden na een tijdje weer gewist – al wordt er niet bij verteld wanneer – en dus niet opgeslagen op de telefoon.

Overigens wijkt dit niet veel af van de wijze waarop Google’s Android dat doet.

RIM (BlackBerry) en HP (WebOS) zijn eveneens benaderd om te vertellen hoe zij het doen met de locatiedata, maar die bedrijven hebben tot dusver nog geen antwoord gegeven op vragen hierover.

Google verdedigt zijn handelwijze door erop te wijzen dat de gegevens van een gebruiker worden benut voor het helpen van andere Android-klanten. Een voorbeeld wordt gegeven: in steden waar de GPS-ontvangst door de hoge gebouwen niet al te best is, vallen telefoons terug op locatiegegevens via openbare WiFi netwerken. Als een telefoon in zo’n gebied eenmaal een aantal goede netwerken heeft gevonden die een accurate positie doorgeven, kunnen toekomstige Androidtelefoons van die ervaring gebruikmaken. Overigens kan die optie worden uitgezet op het moment dat een Androidtelefoon voor het eerst wordt geconfigureerd.

Bron: Moconews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters