'Windows Phone 7 tot nu op 674.000 telefoons'

De bekende Russische telecomblogger Eldar Murtazin meldt dat er tot dusver 674.000 telefoons met Windows Phone 7 zijn verkocht. Microsoft ontkent noch bevestigt het cijfer, dat erg laag is.

Windows Phone 7

Microsoft meldde zelf eerder dat er anderhalf miljoen WP7-telefoons over de toonbank waren gegaan. Niets van waar, meent Murtazin, het is nog niet eens de helft.

In de eerste maanden liep het nog wel een beetje, maar in 2011 is de situatie voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft verergerd. Microsoft ontwijkt vragen over de exacte verkoopcijfers van de diverse WP7-telefoonfabrikanten. In recente winstcijfers van het concern is erg weinig terug te vinden over Windows Phone 7. Wel worden er voortdurend algemene positieve verhalen over het besturingssysteem verteld.

Het lijkt erop dat Microsoft zich met zijn eigen verkoopcijfers baseert op het aantal telefoons dat naar winkels is gegaan, en niet op het aantal telefoons dat daadwerkelijk is verkocht aan klanten. Dat is niet ongewoon bij bedrijven, maar hier is het gat wel heel groot, als het getal van Murtazin tenminste klopt. Bedrijven als Apple en HTC verkopen gewoonlijk direct het overgrote deel van hun voorraad en houden alleen een buffer voor enkele weken aan, voor als er iets mis gaat met de productie.

Al eerder meldden wij dat het niet erg goed lijkt te gaan met Windows Phone 7, alleen al door het verlagen van de prijzen van de eerste WP7-telefoons. Die zijn grofweg de helft waard ten opzichte van een half jaar geleden, toen het besturingssysteem werd gelanceerd. Dergelijke kortingen zijn doorgaans alleen te zien bij telefoons die binnenkort uit productie worden genomen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters