'Windows Phone 7 tot nu op 674.000 telefoons'

De bekende Russische telecomblogger Eldar Murtazin meldt dat er tot dusver 674.000 telefoons met Windows Phone 7 zijn verkocht. Microsoft ontkent noch bevestigt het cijfer, dat erg laag is.

Windows Phone 7

Microsoft meldde zelf eerder dat er anderhalf miljoen WP7-telefoons over de toonbank waren gegaan. Niets van waar, meent Murtazin, het is nog niet eens de helft.

In de eerste maanden liep het nog wel een beetje, maar in 2011 is de situatie voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft verergerd. Microsoft ontwijkt vragen over de exacte verkoopcijfers van de diverse WP7-telefoonfabrikanten. In recente winstcijfers van het concern is erg weinig terug te vinden over Windows Phone 7. Wel worden er voortdurend algemene positieve verhalen over het besturingssysteem verteld.

Het lijkt erop dat Microsoft zich met zijn eigen verkoopcijfers baseert op het aantal telefoons dat naar winkels is gegaan, en niet op het aantal telefoons dat daadwerkelijk is verkocht aan klanten. Dat is niet ongewoon bij bedrijven, maar hier is het gat wel heel groot, als het getal van Murtazin tenminste klopt. Bedrijven als Apple en HTC verkopen gewoonlijk direct het overgrote deel van hun voorraad en houden alleen een buffer voor enkele weken aan, voor als er iets mis gaat met de productie.

Al eerder meldden wij dat het niet erg goed lijkt te gaan met Windows Phone 7, alleen al door het verlagen van de prijzen van de eerste WP7-telefoons. Die zijn grofweg de helft waard ten opzichte van een half jaar geleden, toen het besturingssysteem werd gelanceerd. Dergelijke kortingen zijn doorgaans alleen te zien bij telefoons die binnenkort uit productie worden genomen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters