Windows Phone 7.5 krijgt navigatie, een soort Shazam en spraakopdrachten

De nieuwe Mango-update voor Windows Phone 7, die het versienummer 7.5 draagt, brengt een volledige navigatiefunctie naar de WP7-telefoons, plus Bing Audio (een soort Shazam) en nog meer leuks.

Mango WP7 functies

Dat meldt althans WP Central op basis van uitgelekte informatie over de aanstaande Mango-update voor het jonge mobiele besturingssysteem.

Bing Audio is dus een soort Shazam, maar ingeboiuwd in de Bing zoekmachine van Microsoft. Ondersteuning is vooralsnog beperkt tot Amerika, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

Dan is er Bing Vision. Dat is een imagescanner die de camera van het toestel benut. Via de plaatjes kan Bing Vision streepjescodes, microsoft tags, QR-codes, cd’s, dvd’s, boeken en tekst herkennen. Het lijkt een beetje op Google’s Goggles.

Voorts introduceert Microsoft turn-by-turn navigatie, met de rijrichting meedraaiende kaarten dus. Alweer is hier een Google-variant als voorbeeld genomen: Google Navigatie. Met gesproken aanwijzingen.

Voorts kun je straks sms-jes inspreken in plaats van intikken. Microsoft TellMe wordt aan Mango toegevoegd, zodat de ingesproken tekst door het toestel wordt herkend.

Bron: WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeroen -

  Ik denk zelf dat Nokia Maps op telefoons met WP7 wordt geïnstalleerd, Maps werkt op dit moment goed dus waarom zou men hiervan afstappen.

 2. Hans -

  Klinkt goed, het kan ook haast niet anders want Nokia kan niet met een besturingssysteem komen die meteen al in funkties onder doet voor Symbian. Dat zou een hele slechte start zijn. Ben benieuwd wat er met Nokia Maps zal gaan gebeuren en of deze ook voor WP7 geschikt zal worden gemaakt.

  1. gwystyl2 -

   inhaalstappen? Meer copy-paste en kopen van onderdelen die ze nog missen. Ik ben wel benieuwd hoe de implementatie wordt. Een functie hebben is leuk, maar als het niet fijn werkt wordt het alsnog niet gebruikt.
   Zo vind ik Google Navigatie niet zo fijn werken als bijvoorbeeld Waze (ook gratis), maar de aanwijzingen en beschikbare adressen zijn wel betrouwbaarder dan bij Waze.
   Ook tussen Shazam en Soundhound zitten wat verschillen, waardoor beide door verschillende gebruikers gebruikt worden.

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters