Windows Phone 7.8 al uitgelekt

Microsoft heeft nog altijd geen officiële releasedatum voor Windows Phone 7.8 bekendgemaakt, de firmware-upgrade voor oudere Windowstoestellen. Maar via Navifirm is de versie die is bestemd voor de Lumia 510, Lumia 800 en Lumia 900 al uitgelekt.

Windows Phone 7.8 al uitgelekt screen shot 2012 12 14 at 112523 am

Navifirm is een softwaretool waarmee firmware op Nokiatoestellen kan worden gezet. Via deze software is een build van Windows Phone 7.8 aan het licht gekomen. Deze build, met versienummer 8858.12560, is al volledig te installeren op de genoemde Nokia Lumiatoestellen.

Wie dat niet durft, hoeft waarschijnlijk toch al niet lang te wachten op deze nieuwe firmware. Het bestaan ervan in Navifirm duidt erop dat een officiële release niet erg lang meer op zich zal laten wachten. Het meest specificieke wat Microsoft hierover tot dusver heeft losgelaten is dat dit ergens ‘begin 2013’ gaat plaatsvinden.

Er zijn al wat lieden die de stap hebben gewaagd en de firmware op hun Lumia hebben gezet. Ze zijn er positief over. Er komen allerlei nieuwe mogelijkheden naar hun toestel, zoals een nieuw opstartscherm, meer kleuren voor de tegels, een nieuwe Xbox-app, en nieuwe iconen voor office en de Store. Ook delen van bestanden via bluetooth is mogelijk en er zijn meer dan twintig nieuwe achtergrondjes toegevoegd om uit te kiezen. Voorts heeft MIcrosoft het mogelijk gemaakt om Google de standaard zoekmachine te maken in de Internet Explorer.

De gebruikers die de firmware al hebben geïnstalleerd, melden geen tot weinig problemen. Dus het is wellicht het proberen waard voor de ongeduldige Lumia 800- of 900-bezitters, echter: pas op. Als je niet heel precies weet waar je mee bezig bent, is wachten op de officiële release een beter plan. Anders loop je het risico dat het data verdwijnt of het toestel onbruikbaar wordt.

Bron: Slashgear

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters