Windows Phone 7.8 al uitgelekt

Microsoft heeft nog altijd geen officiële releasedatum voor Windows Phone 7.8 bekendgemaakt, de firmware-upgrade voor oudere Windowstoestellen. Maar via Navifirm is de versie die is bestemd voor de Lumia 510, Lumia 800 en Lumia 900 al uitgelekt.

Windows Phone 7.8 al uitgelekt screen shot 2012 12 14 at 112523 am

Navifirm is een softwaretool waarmee firmware op Nokiatoestellen kan worden gezet. Via deze software is een build van Windows Phone 7.8 aan het licht gekomen. Deze build, met versienummer 8858.12560, is al volledig te installeren op de genoemde Nokia Lumiatoestellen.

Wie dat niet durft, hoeft waarschijnlijk toch al niet lang te wachten op deze nieuwe firmware. Het bestaan ervan in Navifirm duidt erop dat een officiële release niet erg lang meer op zich zal laten wachten. Het meest specificieke wat Microsoft hierover tot dusver heeft losgelaten is dat dit ergens ‘begin 2013’ gaat plaatsvinden.

Er zijn al wat lieden die de stap hebben gewaagd en de firmware op hun Lumia hebben gezet. Ze zijn er positief over. Er komen allerlei nieuwe mogelijkheden naar hun toestel, zoals een nieuw opstartscherm, meer kleuren voor de tegels, een nieuwe Xbox-app, en nieuwe iconen voor office en de Store. Ook delen van bestanden via bluetooth is mogelijk en er zijn meer dan twintig nieuwe achtergrondjes toegevoegd om uit te kiezen. Voorts heeft MIcrosoft het mogelijk gemaakt om Google de standaard zoekmachine te maken in de Internet Explorer.

De gebruikers die de firmware al hebben geïnstalleerd, melden geen tot weinig problemen. Dus het is wellicht het proberen waard voor de ongeduldige Lumia 800- of 900-bezitters, echter: pas op. Als je niet heel precies weet waar je mee bezig bent, is wachten op de officiële release een beter plan. Anders loop je het risico dat het data verdwijnt of het toestel onbruikbaar wordt.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. max5060 -

  Na lang proberen is het me gelukt. Mijn eerste indrukken zijn dat er veel meer schermruimte op het startscherm wordt gebruikt omdat het pijltje rechtsboven weg is, en dat de animaties wat langzamer gaan. Ook kun je nu bing achtergronden als achtergrond van je lockscreen doen.

   1. max5060 -

    Ben al meer dan een uur bezig en nog steeds geen WP 7.8 op m'n Lumia 800… Maarja het downloaden van de firmware duurt ook enorm lang. Zodra die dr op staat post ik wel weer een reactie.

   2. SrbinYU -

    Het is mij wel gelukt je moet je drivers ook correct installeren dit zijn andere drivers dan die worden gebruikt voor zune.

    Je kan ze vinden bij C:/ program files/ nokia/ nokia care suite/ drivers. Dan WinUSB Drivers x64 voor de 64bit versie of WinUSB Drivers x86 voor de 32 bit versie

    Maar ik raad je wel aan op even op internet een duidelijke stappenplan te vinden en die dan te volgen want natuurlijk is het allemaal op eigen risico.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters