Windows Phone 7.8 al uitgelekt

Microsoft heeft nog altijd geen officiële releasedatum voor Windows Phone 7.8 bekendgemaakt, de firmware-upgrade voor oudere Windowstoestellen. Maar via Navifirm is de versie die is bestemd voor de Lumia 510, Lumia 800 en Lumia 900 al uitgelekt.

Windows Phone 7.8 al uitgelekt screen shot 2012 12 14 at 112523 am

Navifirm is een softwaretool waarmee firmware op Nokiatoestellen kan worden gezet. Via deze software is een build van Windows Phone 7.8 aan het licht gekomen. Deze build, met versienummer 8858.12560, is al volledig te installeren op de genoemde Nokia Lumiatoestellen.

Wie dat niet durft, hoeft waarschijnlijk toch al niet lang te wachten op deze nieuwe firmware. Het bestaan ervan in Navifirm duidt erop dat een officiële release niet erg lang meer op zich zal laten wachten. Het meest specificieke wat Microsoft hierover tot dusver heeft losgelaten is dat dit ergens ‘begin 2013’ gaat plaatsvinden.

Er zijn al wat lieden die de stap hebben gewaagd en de firmware op hun Lumia hebben gezet. Ze zijn er positief over. Er komen allerlei nieuwe mogelijkheden naar hun toestel, zoals een nieuw opstartscherm, meer kleuren voor de tegels, een nieuwe Xbox-app, en nieuwe iconen voor office en de Store. Ook delen van bestanden via bluetooth is mogelijk en er zijn meer dan twintig nieuwe achtergrondjes toegevoegd om uit te kiezen. Voorts heeft MIcrosoft het mogelijk gemaakt om Google de standaard zoekmachine te maken in de Internet Explorer.

De gebruikers die de firmware al hebben geïnstalleerd, melden geen tot weinig problemen. Dus het is wellicht het proberen waard voor de ongeduldige Lumia 800- of 900-bezitters, echter: pas op. Als je niet heel precies weet waar je mee bezig bent, is wachten op de officiële release een beter plan. Anders loop je het risico dat het data verdwijnt of het toestel onbruikbaar wordt.

Bron: Slashgear

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters