'Windows Phone 8 is voorlopig nog niet af'

Bronnen binnen Microsoft en verschillende fabrikanten hebben in anonimiteit bevestigd dat Windows Phone 8 simpelweg nog niet klaar is. Het OS zal pas in november op zijn vroegst het levenslicht gaan zien.

The Verge heeft van verschillende fabrikanten en bronnen binnen Microsoft vernomen dat Microsoft met man en macht werkt om Windows Phone 8 af te krijgen. De bedoeling was in eerste instantie dat het OS begin oktober af zou zijn en in de loop van oktober vrijgegeven zou worden voor het publiek. Microsoft lijkt dit niet meer te redden en de kans is groot dat het pas eind oktober klaar zal zijn en in november op de eerste telefoons te vinden zal zijn.

Ondermeer Nokia en Samsung mochten tot nog toe dan ook niet het systeem aan de pers laten zien, ondanks dat ze wel al toestellen hebben aangekondigd met het vernieuwde OS. Pers, waaronder All About Phones, mocht met de introductie van de nieuwe Lumia 920 en 820 alleen het homescreen en lockscreen bekijken. De andere facetten van Windows Phone 8 werden afgeschermd voor ons omdat dit nog niet publiekelijk gemaakt zou mogen worden van Microsoft.

Doordat het OS nog verre van af is, is het systeem in haar huidige vorm nog erg instabiel, aldus bronnen. Zo heeft HTC grote moeite naar verluid om het systeem aan te passen voor haar toestellen omdat debuggen momenteel een ramp zou zijn door het grote aantal bugs dat nu nog in het systeem te vinden is. Samsung zou ervoor gekozen hebben om samen met providers het nieuwe platform te testen zodat het haar toestellen eerder op de markt kan brengen. Nokia werkt met Microsoft nauw samen om zo haar telefoons in november te kunnen gaan verkopen.

Microsoft zelf laat nog in het midden waarom er zo weinig bekend gemaakt is over Windows Phone 8. De ontwikkelaar laat alleen weten dat de overige functionaliteit op een later moment wereldkundig gemaakt zullen worden. Veel bronnen menen wel dat 26 oktober, de dag waarop Windows 8 gelanceerd zal gaan worden, nog steeds haalbaar is voor Windows Phone 8.

Nokia Lumia 920 Nokia Lumia 820 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. huismeester -

    Voor de zoveelste keer zal het weer gebeuren dat microsoft met hun produkt windows phone achter de feiten aanloopt.
    Hoog van de toren blazen en nu is het gewoon nog niet klaar bullshit ik mag lijden dat de iphone5 deze maand nog op de markt komt misschien als ze achter hun kloten aan worden gezeten dat ze wat beter hun best doen.

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters