Windows Phone 8.1 krijgt de beschikking over Foursquare-data

Bloomberg heeft vernomen dat Microsoft haar aanstaande personal assistant in Windows Phone 8.1 gaat uitrusten met Foursquare-data. De digitale assistente kan zo tips en bedrijven opsommen die in de buurt van de gebruiker zijn.

Windows Phone 8.1 screen

Volgens Bloomberg heeft Microsoft grote plannen met Foursquare. Afgelopen week werd bekend dat Microsoft 15 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in de sociale locatiedienst en het idee is nu dat de data in Windows Phone 8.1 ingebakken zal gaan worden. Microsoft ontwikkelt momenteel een digitale assistent voor de Windows Phone 8.1-update genaamd Cortana. Cortana zal de beschikking gaan krijgen over Foursquare-data zodat het op elke locatie een tip kan geven over een restaurant of bar en daarnaast bedrijven kan opzoeken als de gebruiker daar om vraagt.

Microsoft zal naar verluidt eind deze maand op het Mobile World Congress de eerste details over Windows Phone 8.1 onthullen. De software zal in april tijdens Microsofts eigen Build-conferentie vrijgegeven worden voor ontwikkelaars en niet veel later ook voor consumenten. De update zal naar verluidt een notificatie centrum met zich mee brengen, een nieuwe digitale assistent en nog een aantal andere wijzigingen in het UI. Ook zal Microsoft eind deze maand naar verluidt bekend gaan maken dat nieuwe hardware-partners Windows Phone-smartphones gaan fabriceren en ontwikkelen. Sony lijkt een gegadigde te zijn hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters