Windows Phone 8.1 mikt op low-end markt

BARCELONA – Microsoft werkt aan een update voor Windows Phone waarbij meer hardware wordt ondersteund. Met name voor de low-end Qualcomm Snapdragon 200 en 400, ook de lte-versies van die chips. De Windows Phone-producent lijkt te mikken op een herhaling van het succes van de goedkope Nokia Lumia 520, die het best wordt verkocht van alle Windows Phones.

Windows Phone 8.1 mikt op low-end markt mwc2014 267 575px
Facebook Messenger komt eraan. bron: Anandtech

Dat meldde Microsoft zojuist op een persconferentie in Barcelona, waar morgen het Mobile World Congress van start gaat. De update heet Windows Phone 8.1 en komt in het voorjaar. Facebook Messenger komt ook binnenkort naar dit platform.

Onder de wijzigingen in de nieuwe versie Windows Phone 8.1 is ook het loslaten van de verplichte drie hardwareknoppen aan de voorkant. Door die te laten vervallen, hoopt Microsoft dat meer telefoonfabrikanten de overstap maken van Android – dat ook geen knoppen meer heeft – naar Windows Phone. En er komt ondersteuning voor twee simkaarten.

Microsoft liet tijdens de presentatie van de plannen een referentietelefoon met een Qualcommprocessor zien die niet op de markt zal worden gebracht.

Het wordt fabrikanten ook makkelijker gemaakt om de software op toekomstige Windows Phonetoestellen aan te passen.

“Microsoft niet zo blij met plannen van Nokia om Androidtelefoons uit te brengen”

Dat Microsoft met Windows Phone op de low-end markt mikt, is niet verbazingwekkend, gegeven de cijfers die het bedrijf presenteerde. In Afrika groeide het marktaandeel van Windows Phone in een jaar tijd met 758 procent. In de VS met maar negen procent. In West-Europa met 59 procent en in Oost-Europa met 76 procent. In Engeland is de Nokia Lumia 520 na twee iPhonemodellen de bestverkochte telefoon, boven alle Androidtoestellen, aldus Microsoft. In zes landen komt het marktaandeel van Windows Phone inmiddels boven de tien procent uit.

Microsoft presenteerde dertien bedrijven die Windows Phones gaan maken. Nokia natuurlijk, en verder Foxconn, LG, Gionee, HTC, Huawei, Longcheer, Samsung, Karbonn, JSR, ZTE, Lenovo en Xolo.

Overigens lieten de woordvoerders van Microsoft op vragen van de pers duidelijk weten dat zij niet erg blij zijn met de plannen van Nokia om Androidtelefoons uit te gaan brengen. De overname van het bedrijf door Microsoft is nog niet voltooid, werd benadrukt.

Bron: Anandtech, WP Central

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters