Windows Phone 8.1 mikt op low-end markt

BARCELONA – Microsoft werkt aan een update voor Windows Phone waarbij meer hardware wordt ondersteund. Met name voor de low-end Qualcomm Snapdragon 200 en 400, ook de lte-versies van die chips. De Windows Phone-producent lijkt te mikken op een herhaling van het succes van de goedkope Nokia Lumia 520, die het best wordt verkocht van alle Windows Phones.

Windows Phone 8.1 mikt op low-end markt mwc2014 267 575px
Facebook Messenger komt eraan. bron: Anandtech

Dat meldde Microsoft zojuist op een persconferentie in Barcelona, waar morgen het Mobile World Congress van start gaat. De update heet Windows Phone 8.1 en komt in het voorjaar. Facebook Messenger komt ook binnenkort naar dit platform.

Onder de wijzigingen in de nieuwe versie Windows Phone 8.1 is ook het loslaten van de verplichte drie hardwareknoppen aan de voorkant. Door die te laten vervallen, hoopt Microsoft dat meer telefoonfabrikanten de overstap maken van Android – dat ook geen knoppen meer heeft – naar Windows Phone. En er komt ondersteuning voor twee simkaarten.

Microsoft liet tijdens de presentatie van de plannen een referentietelefoon met een Qualcommprocessor zien die niet op de markt zal worden gebracht.

Het wordt fabrikanten ook makkelijker gemaakt om de software op toekomstige Windows Phonetoestellen aan te passen.

“Microsoft niet zo blij met plannen van Nokia om Androidtelefoons uit te brengen”

Dat Microsoft met Windows Phone op de low-end markt mikt, is niet verbazingwekkend, gegeven de cijfers die het bedrijf presenteerde. In Afrika groeide het marktaandeel van Windows Phone in een jaar tijd met 758 procent. In de VS met maar negen procent. In West-Europa met 59 procent en in Oost-Europa met 76 procent. In Engeland is de Nokia Lumia 520 na twee iPhonemodellen de bestverkochte telefoon, boven alle Androidtoestellen, aldus Microsoft. In zes landen komt het marktaandeel van Windows Phone inmiddels boven de tien procent uit.

Microsoft presenteerde dertien bedrijven die Windows Phones gaan maken. Nokia natuurlijk, en verder Foxconn, LG, Gionee, HTC, Huawei, Longcheer, Samsung, Karbonn, JSR, ZTE, Lenovo en Xolo.

Overigens lieten de woordvoerders van Microsoft op vragen van de pers duidelijk weten dat zij niet erg blij zijn met de plannen van Nokia om Androidtelefoons uit te gaan brengen. De overname van het bedrijf door Microsoft is nog niet voltooid, werd benadrukt.

Bron: Anandtech, WP Central

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters