Windows Phone-apps leveren ineens minder advertentie-inkomsten op

Sommige ontwikkelaars van Windows Phone-apps melden dat er ineens veel minder advertentie-inkomsten binnenkomen. Google zou hier de hand in hebben.

Nokia Lumia 610 Marketplace

De meeste apps voor Windows Phone zijn gratis en de inkomsten voor de ontwikkelaars zijn afkomstig van advertenties die in die apps worden getoond. Nu melden sommige ontwikkelaars dat er de laatste tijd ineens veel minder aan die advertenties wordt verdiend.

Die advertenties zijn afkomstig uit Google Admob. Ontwikkelaars melden een dramatische daling van de inkomsten uit Admob, zodat ze er vaak minder dan de helft aan verdienen dan voorheen.

Het kan toeval zijn, maar het kan ook zijn dat Google hier zelf voor heeft gezorgd om Windows Phone de voet dwars te zetten. Met dit besturingssysteem probeert Microsoft al een paar jaar marktaandeel af te snoepen van Google’s Android.

Tot dusver zijn er minder apps te krijgen voor Windows Phone dan voor Android, reden voor veel mensen om de telefoons met het Microsoft-OS links te laten liggen. Google zou nu de ontwikkelaars die wel apps maken voor Windows Phone, de keel dichtknijpen via de advertentie-inkomsten.

Deze verdachtmakingen zijn echter niet bewezen. Er zijn overigens aardig wat andere leveranciers van mobiele advertenties, waaronder Pubcenter van Microsoft zelf. Windows Phone-ontwikkelaars zouden nu dit soort alternatieven bekijken om hun inkomsten veilig te stellen.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Oscarr -

    Zou met niet verbazen, Google is echt een kleuter. Eerst willen ze geen Youtube app maken voor Windows (Phone). Toen MS toen besloot het zelf maar te doen, blokkeerde ze die app. En Chrome werkt voor geen meter op Microsoft's Surface apparaten.

    Ze moeten het eens omdraaien; alles van Google blokkeren op Windows, dan kan Google wel inpakken.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters