Windows Phone blijft geen optie voor Huawei

Huawei gaat geen telefoons meer maken die draaien op Windows Phone. Volgens de Chinese smartphonefabrikant kan niemand winst maken met telefoons die draaien op Microsofts besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Huawei Ascend W1

Dit vertelt Joe Kelly, die de leiding heeft over Huawei’s internationale afdeling, tegenover the Seattle Times. Zijn uitspraken komen overeen met eerdere opmerkingen van Richard Yu, de baas van Huawei’s smartphone-afdeling. Volgens Yu is het niet rendabel om smartphones op de markt te brengen die draaien op Windows Phone.

Huawei heeft het wel geprobeerd met de Ascend W1 en Ascend W2, maar dat was geen succes. Volgens Kelly komen er geen nieuwe Huawei-smartphones die op Windows Phone draaien. “We verdienden er geen geld aan. Niemand maakt winst met het maken van Windows Phones”, aldus Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Ze zetten 2 toestellen in de markt die er niet uit zien en geen enkele toegevoegde waarde hebben t.o.v. hetgeen er al is. Meestal liep het geheugen van deze toestellen na een paar maanden vol en werden de toestellen dan verder onbruikbaar. Ze doen er verder niks aan en dan moet het zichzelf maar verkopen, net zoals Samsung deed door een kopie van een Galaxy toestel met Windows Phone in de markt te zetten en er verder ook niks aan te doen. Ja, natuurlijk ligt het dan aan het Windows platform want anders moet je bij jezelf te rade gaan. Dit soort uitspraken geeft alleen maar aan dat dit type bedrijf alleen maar teert op andermans successen en blijkbaar niet door heeft hoe het nou echt werkt.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters