Windows Phone blijft geen optie voor Huawei

Huawei gaat geen telefoons meer maken die draaien op Windows Phone. Volgens de Chinese smartphonefabrikant kan niemand winst maken met telefoons die draaien op Microsofts besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Huawei Ascend W1

Dit vertelt Joe Kelly, die de leiding heeft over Huawei’s internationale afdeling, tegenover the Seattle Times. Zijn uitspraken komen overeen met eerdere opmerkingen van Richard Yu, de baas van Huawei’s smartphone-afdeling. Volgens Yu is het niet rendabel om smartphones op de markt te brengen die draaien op Windows Phone.

Huawei heeft het wel geprobeerd met de Ascend W1 en Ascend W2, maar dat was geen succes. Volgens Kelly komen er geen nieuwe Huawei-smartphones die op Windows Phone draaien. “We verdienden er geen geld aan. Niemand maakt winst met het maken van Windows Phones”, aldus Kelly.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Ze zetten 2 toestellen in de markt die er niet uit zien en geen enkele toegevoegde waarde hebben t.o.v. hetgeen er al is. Meestal liep het geheugen van deze toestellen na een paar maanden vol en werden de toestellen dan verder onbruikbaar. Ze doen er verder niks aan en dan moet het zichzelf maar verkopen, net zoals Samsung deed door een kopie van een Galaxy toestel met Windows Phone in de markt te zetten en er verder ook niks aan te doen. Ja, natuurlijk ligt het dan aan het Windows platform want anders moet je bij jezelf te rade gaan. Dit soort uitspraken geeft alleen maar aan dat dit type bedrijf alleen maar teert op andermans successen en blijkbaar niet door heeft hoe het nou echt werkt.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters