'Windows Phone dicht het 'app gat'

Microsoft slaagt erin om in rap tempo het ‘app gat’ van Windows Phone te dichten, meldt vicepresident besturingssystemen Joe Belfiore van het bedrijf. Met het app gat wordt bedoeld dat er voor het OS van Microsoft veel minder apps beschikbaar zijn dan voor de iPhone en Android.

Het was geen verrassing dat HTC een One M8 die op Windows Phone 8.1 draait aankondigde

Dat komt omdat Windows Phone veel later is begonnen dan iOS en Android. Software-ontwikkelaars maken dus liever apps voor een van die twee concurrerende besturingssystemen, omdat ze daarvan weten dat er meteen veel belangstelling voor is. Windows Phone heeft nog altijd een zeer gering marktaandeel.

Het heeft ook vrij lang geduurd voordat alle belangrijke apps, zoals WhatsApp, Instagram en meer van die top-tien apps ook voor Windows Phone beschikbaar waren. Maar die tijd is nu voorbij, meldt Belfiore. Zonder cijfers te noemen zegt hij dat alle belangrijke en minder belangrijke apps die mensen willen, er nu wel zijn voor Windows Phone.

“We hebben van een heleboel mensen gehoord dat ze tevreden zijn over hun Windowstelefoons. Als je iemand bent die absoluut altijd als eerste de nieuwste apps wilt hebben, is het wellicht niet het beste platform voor je. Maar als je dat niet bent… we zien duizenden mensen die zeer tevreden zijn met wat er is. Steeds meer software-ontwikkelaars gaan zich ook bezighouden met Windows 8.1, nu dat platform aan het groeien is, en ook dat zorgt ervoor dat het app gat wordt gedicht.”

Belfiore zei dit tijdens een interview in Barcelona. Daar wilde hij echter weinig kwijt over Windows 10, het besturingssysteem dat zowel op de desktop als op mobiele apparaten zou moeten werken. Hij zei daarover wel dat het de Windowstelefoons erg gaat helpen dat er straks applicaties worden ontwikkeld die voor alle Windowsapparaten geschikt zijn. Vooral bedrijven moeten daarmee uit de voeten kunnen; dezelfde software staat straks op alle apparaten.

Bron: Windows Central

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters