Windows Phone doorbreekt 10 procent marktaandeel in Europa

In de periode eind juli tot eind oktober heeft het Windows Phone-besturingsysteem een marktaandeel van meer dan 10 procent behaald. Dit is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Kantar Worldpanel.

Kantar Worldpanel doet jaarlijks onderzoek naar de smartphonemarkt in een aantal grote Europese landen waaronder Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Uit die cijfers blijkt dat Windows Phone over bijna de gehele linie in de lift zit en met name in Italië relatief populair is met een marktaandeel van 16 procent.

In de vijf grootste EU-landen (Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) heeft Windows Phone inmiddels een marktaandeel van 10.2 procent. Dit is een ruime verdubbeling van het marktaandeel van 4.8 procent in dezelfde periode vorig jaar. De verschuiving komt ten nadele van het marktaandeel van iOS en BlackBerry. iOS leverde vijf procent in een kwam op een totaal van 15.8 procent, Blackberry zag haar marktaandeel van 5.1 procent teruglopen naar 1.8 procent in de vijf grote landen.

Zoals reeds bekend is Windows Phone vooral in het low-end segment een populair besturingsysteem. Ook in dit onderzoek van Kantar Worldpanel wordt die tendens benadrukt. In Engeland waren bijvoorbeeld de Lumia 520 en de 620 goed voor drie kwart van alle verkochte Lumia-toestellen. Kantar schrijft dat die verdeling vergelijkbaar is met die in andere Europese landen.

Windows Phone doorbreekt 10 procent marktaandeel in Europa comtech des13 data 

Bron: Kantar Worldpanel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters