Windows Phone Mango is Windows Phone 7.5

De Mango-update van Windows Phone 7 krijgt officieel de naam Windows Phone 7.5. Dat meldt Microsoft zelf. De update wordt ergens in de herfst verwacht.

Windows Phone logo

De update is al een tijdje bekend onder de codenaam Mango, maar Microsoft heeft besloten het besturingssysteem gewoon door te nummeren. Omdat Mango pakweg een jaar na de introductie van WP7 komt, mag verwacht worden dat Microsoft kennelijk jaarlijks een grote update in petto heeft. Dus versie 8 van het nieuwe besturingssysteem zou dan in de herfst van 2012 verwacht kunnen worden, als Microsoft die lijn tenminste doorzet.

Pocketnow heeft op een rijtje gezet welke belangrijke wijzigingen en verbeteringen Windows Phone 7.5 gaat brengen. Het eerste punt is sneller app management. Nu moet je door een eindeloze lijst apps scrollen. In 7.5 kun je de apps sneller vinden door de eerste letter ervan in te tikken, of een quick search naar de gezochte app op het toestel uit te voeren. Als je een app-naam intikt die niet op het toestel staat, word je naar de Marketplace geleid zodat je het kunt downloaden.

Die Marketplace wordt ook aangepast. Er komt een onderverdeling in categorieën, waar nu alles nog door elkaar staat (apps, games, muziek enz.) en de apps in de Marketplace krijgen ook betere meta-informatie zodat ze beter en sneller gevonden kunnen worden.

Zoekmachine Bing, die standaard op de Windows Phone 7.5 telefoons staat, krijgt nieuwe mogelijkheden. Je kunt straks direct naar de IMDB-app worden gebracht als je informatie zoekt over een film, bijvoorbeeld.

De browser wordt ook verbeterd; in landscape modus komt bijvoorbeeld de adresbalk in beeld. Tot nu toe moet je het toestel steeds weer terugdraaien in portrait mode om de balk in zicht te krijgen. HTML5 audio streams worden ondersteund op de achtergrond, zodat je muziek kunt blijven luisteren terwijl je bijvoorbeeld de mail checkt. Ook moet alles een stuk sneller gaan.

Belangrijkste verbetering is de snelheid van het hele toestel. Die moet met dertig procent omhoog. Windowsz Phone 7.5 gebruikt dertig procent minder geheugen dan zijn voorganger, en die geheugenruimte komt ten goede aan de performance van het toestel.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters