Windows Phone Mango krijgt geen tethering

Windows Phone 7.5, oftewel Mango, krijgt geen tetheringfunctie. Je kunt dus je Windows Phone-telefoon niet als modem voor een laptop gebruiken. Dat is eigenlijk een ongelukje, meldt een Microsoft-vertegenwoordiger.

Mango WP7 functies

Achim Berg, vicepresident marketing vsan Windows Phone, vertelde aan Poicket-lint in een informele chatsessie dat het hem speet dat de tethering niet in de belangrijke Mango-update zit. Het WP7-team kreeg het niet voor elkaar.

Uit deze bekentenis blijkt wel dat Microsoft nog bezig is met veel meer verbeteringen aan het jonge mobiele besturingssysteem. Wellicht wordt tethering in het najaar wel ingebouwd.

Berg: ”Het is wel duidelijk dat mensen tethering willen.” Hij zei dat na een conferentie in Londen waar veel journalisten klaagden over het gebrek aan WiFi verbindingen. Als WP7 had kunnen tetheren, dan was er geen vervelende situatie ontstaan van journalisten die op zoek moesten naar een internetverbinding, want dan hadden ze die in hun zak.

Berg heeft overigens geen spijt van de speciale zoekfuncties van Bing die in Mango zijn ingebouwd. De ‘local scout’ van Bing is een nieuwe functie die eerst vaststelt waar je bent, en dan meldt wat er allemaal rond die plek te doen, te zien en te eten is. Berg onthulde dat hij die functie al regelmatig benut als hij in Engeland of de VS is.

De vicepresident meldde ook dat Microsoft een Skype-app klaar heeft voordat de update in de herfst beschikbaar wordt gesteld. Skype is onlangs door Microsoft opgekocht.

Pocket-lint vroeg Berg nog waar de naam Mango eigenlijk vandaan komt, maar daar wilde hij niet op ingaan. Hij zei wel dat Mango niet versienummer 7.1 zou krijgen. Wat kan kloppen, want inmiddels heeft Microsoft al bekendgemaakt dat Mango versie 7.5 gaat heten.

Bron: Pocket-lint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Volgens mij staan de meeste providers niet eens toe dat je het toestel voor tetering gebruikt, dus ik zie hier nou niet zo'n nadeel.

  1. mark -

   Officieel niet. Maar ze kunnen dat niet checken en elke telefoon met tethering functionaliteit werkt. Dus wat bedoel jij daarmee. Het mag niet dus je doet het ook niet ook al kan dat met je smartphone?

   1. robnas -

    Dat soort fratsen krijg je met microsoft of WP7. Niks te macht naar de consument, je bent als consument slaaf van de vrije wil van de grote bedrijven.

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters