Windows Phone Mango krijgt geen tethering

Windows Phone 7.5, oftewel Mango, krijgt geen tetheringfunctie. Je kunt dus je Windows Phone-telefoon niet als modem voor een laptop gebruiken. Dat is eigenlijk een ongelukje, meldt een Microsoft-vertegenwoordiger.

Mango WP7 functies

Achim Berg, vicepresident marketing vsan Windows Phone, vertelde aan Poicket-lint in een informele chatsessie dat het hem speet dat de tethering niet in de belangrijke Mango-update zit. Het WP7-team kreeg het niet voor elkaar.

Uit deze bekentenis blijkt wel dat Microsoft nog bezig is met veel meer verbeteringen aan het jonge mobiele besturingssysteem. Wellicht wordt tethering in het najaar wel ingebouwd.

Berg: ”Het is wel duidelijk dat mensen tethering willen.” Hij zei dat na een conferentie in Londen waar veel journalisten klaagden over het gebrek aan WiFi verbindingen. Als WP7 had kunnen tetheren, dan was er geen vervelende situatie ontstaan van journalisten die op zoek moesten naar een internetverbinding, want dan hadden ze die in hun zak.

Berg heeft overigens geen spijt van de speciale zoekfuncties van Bing die in Mango zijn ingebouwd. De ‘local scout’ van Bing is een nieuwe functie die eerst vaststelt waar je bent, en dan meldt wat er allemaal rond die plek te doen, te zien en te eten is. Berg onthulde dat hij die functie al regelmatig benut als hij in Engeland of de VS is.

De vicepresident meldde ook dat Microsoft een Skype-app klaar heeft voordat de update in de herfst beschikbaar wordt gesteld. Skype is onlangs door Microsoft opgekocht.

Pocket-lint vroeg Berg nog waar de naam Mango eigenlijk vandaan komt, maar daar wilde hij niet op ingaan. Hij zei wel dat Mango niet versienummer 7.1 zou krijgen. Wat kan kloppen, want inmiddels heeft Microsoft al bekendgemaakt dat Mango versie 7.5 gaat heten.

Bron: Pocket-lint

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters