Windows Phone Mango vrijgegeven voor producenten; eerste smartphone met het OS aangekondigd

De eerste Windows Phone Mango-telefoon wordt geen Nokia, zoals een beetje automatisch werd verwacht nadat Nokia/CEO Stephen Elop met de Sea Ray zwaaide, maar een Toshiba-Fujitsu die alleen in Japan zal worden uitgebracht. Hiermee luid Microsoft een belangrijke mijlpaal in van Windows Phone Mango.

Mango Fujitsu

Microsoft heeft namelijk via haar blog laten weten dat Windows Phone Mango de RTM-status heeft bereikt. Dat wil zeggen dat de software afgerond is qua functionaliteit en de belangrijkste bugs eruit gewerkt zijn. Momenteel is het een stabiel product dat nu richting producenten kan gaan zodat ze de software kunnen aanpassen voor hun smartphones. Producenten dienen een paar kleine wijzigingen in de drivers door te voeren en eventueel hun eigen software toe te voegen.

Gelijktijdig met de aankondiging werd ook gelijk de eerste Mango-smartphone aangekondigd. De telefoon met het nieuwe besturingssysteem komt in Japan in september op de markt, en het toestel biedt meteen de wereldprimeur voor de nieuwe update. Of de Toshiba-Fujitsu IS12T buiten de Japanse grenzen zal worden verkocht, is onwaarschijnlijk. Het mobieltje biedt van die curieuze Japanse features waar consumenten in Amerika en Europa hun schouders over ophalen. Zo is het toestel bijvorbeeld waterdicht en komt het in vrolijke kleurtjes op de markt.

Verder is het een volwaardige smartphone met een 3,7 inch display, een 1Ghz Qualcomm MSM8655 CPU en maar liefst 32 Gb intern geheugen.

Een en ander is vannacht tijdens een officiele presentatie in Tokio aangekondigd. Het toestel is voorzien van turn by turn navigatie, multitasking support waarbij snel kan worden overgeschakeld tussen apps, en er staat de Internet Explorer 9 op met HTML 5 support.

Windows Phone Mango

 

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters