Windows Phone Mango vrijgegeven voor producenten; eerste smartphone met het OS aangekondigd

De eerste Windows Phone Mango-telefoon wordt geen Nokia, zoals een beetje automatisch werd verwacht nadat Nokia/CEO Stephen Elop met de Sea Ray zwaaide, maar een Toshiba-Fujitsu die alleen in Japan zal worden uitgebracht. Hiermee luid Microsoft een belangrijke mijlpaal in van Windows Phone Mango.

Mango Fujitsu

Microsoft heeft namelijk via haar blog laten weten dat Windows Phone Mango de RTM-status heeft bereikt. Dat wil zeggen dat de software afgerond is qua functionaliteit en de belangrijkste bugs eruit gewerkt zijn. Momenteel is het een stabiel product dat nu richting producenten kan gaan zodat ze de software kunnen aanpassen voor hun smartphones. Producenten dienen een paar kleine wijzigingen in de drivers door te voeren en eventueel hun eigen software toe te voegen.

Gelijktijdig met de aankondiging werd ook gelijk de eerste Mango-smartphone aangekondigd. De telefoon met het nieuwe besturingssysteem komt in Japan in september op de markt, en het toestel biedt meteen de wereldprimeur voor de nieuwe update. Of de Toshiba-Fujitsu IS12T buiten de Japanse grenzen zal worden verkocht, is onwaarschijnlijk. Het mobieltje biedt van die curieuze Japanse features waar consumenten in Amerika en Europa hun schouders over ophalen. Zo is het toestel bijvorbeeld waterdicht en komt het in vrolijke kleurtjes op de markt.

Verder is het een volwaardige smartphone met een 3,7 inch display, een 1Ghz Qualcomm MSM8655 CPU en maar liefst 32 Gb intern geheugen.

Een en ander is vannacht tijdens een officiele presentatie in Tokio aangekondigd. Het toestel is voorzien van turn by turn navigatie, multitasking support waarbij snel kan worden overgeschakeld tussen apps, en er staat de Internet Explorer 9 op met HTML 5 support.

Windows Phone Mango

 

Bron: Techcrunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters