Windows Phone Marketplace groeit met 75.000 apps in 2012

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Windows Phone Marketplace dit jaar met 75.000 apps gegroeid is. De applicatiewinkel voor Windows Phone bevat nu naar schatting rond de 150.000 apps.

Nokia Lumia 505 officieel gepresenteerd nokia lumia 505 windows phone 78 official

Volgens Microsoft is de applicatiewinkel voor Windows Phone het afgelopen jaar stevig gegroeid. De fabrikant rapporteert een groei van 75.000 apps in haar winkel en is daarmee best tevreden. Microsoft laat echter niet weten hoeveel apps de winkel nu in totaal heeft, maar schattingen liggen tussen de 130.000 en de 150.000 apps in totaal. De fabrikant verwacht dat dit aantal aan het begin van 2013 flink zal gaan toenemen aangezien dan de eerste lichting Windows Phone 8-apps door ontwikkelaars opgeleverd zal gaan worden.

Microsoft gaf haar SDK voor Windows Phone 8 pas begin november vrij met de lancering van Windows Phone 8. Dat betekent dat ontwikkelaars nog maar 7 weken de tijd hebben gehad om hun apps te ontwikkelen voor het platform. De verwachting is dan ook dat Microsoft begin 2013 een groot offensief zal starten omtrent apps. Ook Nokia zal hierbij aan gaan bijdragen, zo is de verwachting.

Microsoft meent verder dat het 46 van de 50 belangrijkste apps in haar Marketplace heeft zitten. Microsoft bedoelt hiermee apps zoals Facebook, Twitter en Instagram, al is Instagram nog niet beschikbaar voor het platform. Veel gebruikers klagen dat de huidige apps niet voldoen aan de verwachtingen. Zo zijn apps als Twitter en WhatsApp niet of nauwelijks geoptimaliseerd voor Windows Phone 8 en crashen ze vaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hanszw -

    Opvallend dat bij WP de klachten altijd lijken te gaan over Facebook en Twitter apps terwijl juist de standaard inbouw van deze apps het platform zo uniek maakt. Vraag mij af of de meeste gebruikers hiervan wel op de hoogte zijn. Ook opvallend dat z.g. klachten over apps vrijwel nooit zijn terug te vinden op WP blogsites, dus van gebruikers (op WhatsApp na). Typisch dat de klagers over de apps meestal gebruikers zijn van een ander platform en blijkbaar de z.g. negatieve punten levend willen houden. Ook al zou er een miljoen apps beschikbaar zijn dan nog blijft er geschreven worden dat er onvoldoende apps voor het platform zijn. Ik gebruik zowel een Lumia 900 (binnenkort de 920), en de galaxy Note 2. Op de Lumia mis ik niks t.o.v. de Note 2 qua apps. Zo is er ook kort geleden een nieuwe versie van WhatsApp, speciaal voor WP8 verschenen, dus een beetje vreemd om hier te lezen dat er geen geoptimaliseerde versie voor WP8 zou zijn. En voor de mensen die dan toch persé de losse (overbodige) Facebook app willen gebruiken op WP8, die is ook recent geoptimaliseerd voor WP8 verschenen.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters