Windows Phone Marketplace groeit met 75.000 apps in 2012

Microsoft heeft bekend gemaakt dat de Windows Phone Marketplace dit jaar met 75.000 apps gegroeid is. De applicatiewinkel voor Windows Phone bevat nu naar schatting rond de 150.000 apps.

Nokia Lumia 505 officieel gepresenteerd nokia lumia 505 windows phone 78 official

Volgens Microsoft is de applicatiewinkel voor Windows Phone het afgelopen jaar stevig gegroeid. De fabrikant rapporteert een groei van 75.000 apps in haar winkel en is daarmee best tevreden. Microsoft laat echter niet weten hoeveel apps de winkel nu in totaal heeft, maar schattingen liggen tussen de 130.000 en de 150.000 apps in totaal. De fabrikant verwacht dat dit aantal aan het begin van 2013 flink zal gaan toenemen aangezien dan de eerste lichting Windows Phone 8-apps door ontwikkelaars opgeleverd zal gaan worden.

Microsoft gaf haar SDK voor Windows Phone 8 pas begin november vrij met de lancering van Windows Phone 8. Dat betekent dat ontwikkelaars nog maar 7 weken de tijd hebben gehad om hun apps te ontwikkelen voor het platform. De verwachting is dan ook dat Microsoft begin 2013 een groot offensief zal starten omtrent apps. Ook Nokia zal hierbij aan gaan bijdragen, zo is de verwachting.

Microsoft meent verder dat het 46 van de 50 belangrijkste apps in haar Marketplace heeft zitten. Microsoft bedoelt hiermee apps zoals Facebook, Twitter en Instagram, al is Instagram nog niet beschikbaar voor het platform. Veel gebruikers klagen dat de huidige apps niet voldoen aan de verwachtingen. Zo zijn apps als Twitter en WhatsApp niet of nauwelijks geoptimaliseerd voor Windows Phone 8 en crashen ze vaak.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters