Windows Phone marketplace ook in de browser

Net als de Android Market, die eerst alleen op mobieltjes maar tegenwoordig ook op het web beschikbaar is, gaat ook Windows Phone 7 alle apps via het web beschikbaar stellen. Gisteren zijn wat details over de nieuwe Marketplace op internet onthuld.

Windows Phone 7 Marketplace

De functies en de indeling van de Marketplace voor Windows Phone 7-telefoons op het web lijkt erg op de Android Market. Maar toch zijn er een paar kleine verschillen.

De Marktplace is veel uitgebreider dan de bestaande Zune Store van Microsoft, en biedt alle apps van de ondersteunde talen. Bezoekers van de website kunnen direct apps in hun taal opzoeken.

Microsoft laat weten dat de web-versie van de Marketplace makkelijker is in het gebruik, omdat het op een groter scherm is te zien en apps kunnen worden gepromoot door ontwikkelaars. Ook is doorlinken naar de websites van ontwikkelaars mogelijk en kunnen apps via de website worden gedeeld via twitter, e-mail en andere sociale media.

De apps kunnen direct worden aangeschaft via de site. Daar gaat het echter iets anders aan toe dan in de Android Market. Kies je voor Android een app, dan wordt die direct naar het toestel gezonden en geïnstalleerd; je hoeft er niets meer voor te doen. In de Windows Marketplace wordt een downloadlink gestuurd via sms of e-mail, en via die link kan de app dan worden gevonden en geïnstalleerd. Allemaal net iets omslachtiger.

De site houdt wel bij welke apps zijn aangekocht. Dat maakt het makkelijk om een app opnieuw te installeren op een nieuwe telefoon.

Wat de Marketplace wel heeft en de Android Market niet, is een ‘parental control’ voor ouders die willen zien wat hun kinderen op hun WP7-telefoon zoal installeren. Via die ‘parental control’ kunnen ook beperkingen worden opgelegd.

Tot dusver waren de apps en het app-aanbod alleen op Windows Phone 7-telefoons te zien. Door de web-Marketplace kan nu iedereen rondneuzen in de catalogus, om te kijken of Windows Phone bepaalde apps en functies al aanbiedt.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Allemaal net iets omslachtiger..!! Pff Gewoon een linkje op je toestel aanklikken. Is wel zo veilig dan als bij android alles toestemming te geven!!:S

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters