Windows Phone marketplace ook in de browser

Net als de Android Market, die eerst alleen op mobieltjes maar tegenwoordig ook op het web beschikbaar is, gaat ook Windows Phone 7 alle apps via het web beschikbaar stellen. Gisteren zijn wat details over de nieuwe Marketplace op internet onthuld.

Windows Phone 7 Marketplace

De functies en de indeling van de Marketplace voor Windows Phone 7-telefoons op het web lijkt erg op de Android Market. Maar toch zijn er een paar kleine verschillen.

De Marktplace is veel uitgebreider dan de bestaande Zune Store van Microsoft, en biedt alle apps van de ondersteunde talen. Bezoekers van de website kunnen direct apps in hun taal opzoeken.

Microsoft laat weten dat de web-versie van de Marketplace makkelijker is in het gebruik, omdat het op een groter scherm is te zien en apps kunnen worden gepromoot door ontwikkelaars. Ook is doorlinken naar de websites van ontwikkelaars mogelijk en kunnen apps via de website worden gedeeld via twitter, e-mail en andere sociale media.

De apps kunnen direct worden aangeschaft via de site. Daar gaat het echter iets anders aan toe dan in de Android Market. Kies je voor Android een app, dan wordt die direct naar het toestel gezonden en geïnstalleerd; je hoeft er niets meer voor te doen. In de Windows Marketplace wordt een downloadlink gestuurd via sms of e-mail, en via die link kan de app dan worden gevonden en geïnstalleerd. Allemaal net iets omslachtiger.

De site houdt wel bij welke apps zijn aangekocht. Dat maakt het makkelijk om een app opnieuw te installeren op een nieuwe telefoon.

Wat de Marketplace wel heeft en de Android Market niet, is een ‘parental control’ voor ouders die willen zien wat hun kinderen op hun WP7-telefoon zoal installeren. Via die ‘parental control’ kunnen ook beperkingen worden opgelegd.

Tot dusver waren de apps en het app-aanbod alleen op Windows Phone 7-telefoons te zien. Door de web-Marketplace kan nu iedereen rondneuzen in de catalogus, om te kijken of Windows Phone bepaalde apps en functies al aanbiedt.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Allemaal net iets omslachtiger..!! Pff Gewoon een linkje op je toestel aanklikken. Is wel zo veilig dan als bij android alles toestemming te geven!!:S

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters