Windows Phone Marketplace over de 10.000 apps heen

De Marketplace van Windows Phone 7 heeft weer een belangrijke mijlpaal te melden. Er zijn nu meer dan tienduizend apps te krijgen. Daarmee groeit de Marketplace van het amper zes maanden jonge besturingssysteem sneller dan de app stores van Apple en Android in het begin van hun bestaan.

windows marketplace

Het nieuwe mobiele OS van Microsoft krijgt steeds meer waardering, ondanks problemen met een update op de Samsung-modellen die zich her en der voordoen. Sinds de samenwerking met Nokia is aangekondigd, die vanaf eind dit jaar Windows Phone 7 op zijn toestellen gaat zetten, zien ontwikkelaars blijkbaar meer brood in het besturingssysteem dan eerst.

Het tempo waarin de Marketplace wordt bevoorraad stemt hoopvol voor het besturingssysteem dat nu nog maar een klein percentage van de markt bezit. De App Store van Apple ging de tienduizend apps na 4,7 maanden voorbij; de Android Market had elf maanden nodig om de 10.000 aan te stippen. Windows Phone 7 deed het in amper 4.5 maanden. En het aantal groeit met honderd apps per dag, maakte Microsoft eerder bekend. Er zouden meer dan dertigduizend app-makers aan het schrijven zijn, dus het aantal kan snel groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Murdoch -

    Tja, het is ook niet moeilijk om App's te schrijven voor Windows Phone. Veel gemakkelijker dan op de iPhone, waar de programmeertaal vol bugs mee zit.
    Je kunt als programmeur je Windows programma's gemakkelijk omzetten naar Windows Phone. Ik denk dat ik er mij ook een ga aanschaffen.
    Wel gek, Android is nochtans veel populairder dan iPhone. Blijkbaar is het erg gegroeid.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters