Windows Phone Marketplace telt nu 80.000 apps

De Windows Phone Marketplace telt nu 80.000 apps. Nog niet zo lang geleden werd de 70.000 aangetikt. De ontwikkeling lijkt zich in een versnelling te bevinden.

Windows Phone 7 Marketplace

De apps worden ook goed gebruikt, zo kondigt ABI Research aan. De marktanalist meldt dat er dit jaar in totaal 720 miljoen apps uit de Windows Phone Marketplace zullen worden gedownload. Dat lijkt veel, maar het beslaat slechts twee procent van de in totaal 36 miljard apps die dit jaar op smartphones van alle platforms worden binnengehaald uit een van de downloadwinkels van Apple, Google, Microsoft en BlackBerry.

Researcher Lim Shiyang van ABI Research meldt dat Windows Phone nog altijd ver achter de BlackBerry en zelfs achter Symbian van Nokia aankachelt. Maar de magere twee procent die Microsoft nu behaalt in het aantal gedownloade apps, betekent wel een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. ”Microsoft begint momentum te krijgen, maar de start gaat wel frustrerend traag”, aldus Shiyang.

Omdat er nog zo weinig Windows Phones in omloop zijn, groeit het aantal apps ook langzamer dan dat voor de iPhone of Android. Ook is het voor het platform van Microsoft lastig dat de uitrol van de Marketplace stukje bij beetje over de wereld wordt uitgespreid. En de in-app betalingen die op andere platforms al mogelijk zijn, zijn bij Windows Phone vooralsnog niet mogelijk. Bovendien zijn er nog geen Windowstablets verschenen, in tegenstelling tot de concurrerende platformen.

Aapo Markkanen, een senior analist, meldt dat het besturingssysteem van Microsoft zelf de ontwikkelaars wel kan bekoren. Het is een mooi platform om voor te ontwerpen en het lijdt niet aan de fragmentatie van Android. Zodra de eerste Windows 8-tablets verschijnen, ergens dit najaar, verwacht Markkanen dat het marktaandeel van Windows Phone en het aantal apps gaan groeien.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ronald -

    720milj zuillen worden gedownload.. hoe kan je dat nou van te voren weten, domme gedachte, en voor de rest zijn het ook alleen maar verwachtingen.. Die tablet met windows zie ik ook geen succes worden.. kan ik ook al wel van te voren zeggen!! Kom met zinnig nieuws AAP!!!!

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters