Windows Phone Marketplace telt nu 80.000 apps

De Windows Phone Marketplace telt nu 80.000 apps. Nog niet zo lang geleden werd de 70.000 aangetikt. De ontwikkeling lijkt zich in een versnelling te bevinden.

Windows Phone 7 Marketplace

De apps worden ook goed gebruikt, zo kondigt ABI Research aan. De marktanalist meldt dat er dit jaar in totaal 720 miljoen apps uit de Windows Phone Marketplace zullen worden gedownload. Dat lijkt veel, maar het beslaat slechts twee procent van de in totaal 36 miljard apps die dit jaar op smartphones van alle platforms worden binnengehaald uit een van de downloadwinkels van Apple, Google, Microsoft en BlackBerry.

Researcher Lim Shiyang van ABI Research meldt dat Windows Phone nog altijd ver achter de BlackBerry en zelfs achter Symbian van Nokia aankachelt. Maar de magere twee procent die Microsoft nu behaalt in het aantal gedownloade apps, betekent wel een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. ”Microsoft begint momentum te krijgen, maar de start gaat wel frustrerend traag”, aldus Shiyang.

Omdat er nog zo weinig Windows Phones in omloop zijn, groeit het aantal apps ook langzamer dan dat voor de iPhone of Android. Ook is het voor het platform van Microsoft lastig dat de uitrol van de Marketplace stukje bij beetje over de wereld wordt uitgespreid. En de in-app betalingen die op andere platforms al mogelijk zijn, zijn bij Windows Phone vooralsnog niet mogelijk. Bovendien zijn er nog geen Windowstablets verschenen, in tegenstelling tot de concurrerende platformen.

Aapo Markkanen, een senior analist, meldt dat het besturingssysteem van Microsoft zelf de ontwikkelaars wel kan bekoren. Het is een mooi platform om voor te ontwerpen en het lijdt niet aan de fragmentatie van Android. Zodra de eerste Windows 8-tablets verschijnen, ergens dit najaar, verwacht Markkanen dat het marktaandeel van Windows Phone en het aantal apps gaan groeien.

Bron: WM Poweruser

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters