Windows Phone marktaandeel daalt snel

Een rapport van comScore geeft weer dat het marktaandeel van Windows phone 7 in de VS fors aan het teruglopen is, met meer dan 38% in de afgelopen maanden.

Mango phoneComScore, wat bekend staat om haar onderzoek rapporten over de marktaandelen van de verschillende besturingssystemen, geeft met dit rapport een belangrijke waarschuwing af aan zowel Microsoft als producent, maar ook aan de verschillende fabrikanten. Met een marktaandeel van 5.8% voor Windows Phone 7 in juni in de VS, zouden de fabrikanten zichzelf moeten bedenken of het nog zinvol is om het OS van Microsoft te gaan ondersteunen.

De grote vraag gaat zijn of het MS nog gaat lukken om iets van een rimpeltje te veroorzaken in de vijver waarin zowel RIM, Google en Apple het grootste deel van de markt in handen hebben. Het zal niet alleen voor de softwarefabrikant een probleem worden als dit niet lukt, maar ook voor Nokia, die met haar nieuwe strategie volledig ingezet heeft op WP7. Het wachten zal zijn op de release van Mango, en de eerste telefoon van Nokia die dit OS draait.

Bron: Informationweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mjac -

  Ik heb de afgelopen week met de Nokia N9 mogen spelen. Ondanks het feit dat ik aan het idee ben gaan wennen dat Nokia succes zal gaan boeken met Windows Phone ben ik toch serieus gaan twijfelen. MeeGo werkt echt fantastisch en Nokia had hiermee mij inziens een grote slag kunnen gaan slaan. Het heeft dezelfde beginselen als Android (laagsrempelig). Nokia had echter geen keus. Zonder het geld van Microsoft had Nokia simpelweg 2012 niet eens meer gered. Toch ga ik ook Windows Phone naast mij neer leggen en ga voor de Nokia N9. Nokia is al geen held in het op tijd releasen van producten, een samenwerking met Microsoft zal dit in ieder geval niet voorspoedigen…

 2. Patrick -

  Precies, het aandeel Windows Mobile daalt sneller dan Windows Phone 7 stijgt. Bovendien had WP7 een maand geleden nog maar 2% marktaandeel in de VS, terwijl dat nu op 5,8% zou zitten? Geloof ik niets van.

  Waarschijnlijker is dat Windows Mobile 6.1/6.5 EN Windows Phone 7 samen een martkaandeel hadden van 10%, wat nu nog maar 5,8% is. Daarvan is vermoedelijk 2,5% of zo Windows Phone 7.

  Het zou websites als dit dus sieren hun gegevens goed na te trekken en ook eens goed onderscheid maken tussen Windows MOBILE en Windows Phone 7. Want soms zitten die in de statistieken erbij in, some gescheiden.

  De kop zou dus moeten zijn, Aandeel Windows in mobiele markt daalt snel, Windows Phone stijgt langzaam of iets dergelijks.

  En inderdaad gaat het in europa een stuk beter dan in de VS…

 3. victor -

  Ook al zijn de meeste die het hebben positief. Maar dat vertegenwoordigd maar een kleine groep.
  Als ik aan potentiele kopers WP7 als optie geef. Kijken ze er niet eens naar. Dus MS en Nokia hebben nog heel veel werk te verrichten.

 4. Samsung-Rules -

  Tot voor kort was ik er van overtuigd dat WP7 samen met Nokia een succes zou worden. Ben hier de laatste tijd ook anders over gaan denken. Maar we zullen het volgend jaar zomer precies weten na een ruim half jaar Nokia`s met WP7. 🙂

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters