Windows Phone nadert tien procent marktaandeel in Europa

Besturingssysteem Windows Phone groeit in Europa, en nadert op het continent de tien procent. In Frankrijk en Engeland zit het mobiele OS van Microsoft daar al dichtbij of er net overheen.

Kantar meldt alleen gegevens over de grote Europese landen. Het marktaandeel van Windows Phone in Nederland blijft nog wat achter, maar dat is niet in de cijfers verwerkt. Kantar meldt dat in de vijf grootste Europese landen inmiddels de 9,2 procent marktaandeel is aangetikt. Nog even en het OS gaat dubbele cijfers schrijven, voorspelt het researchbureau.

Daarmee zit Windows Phone flink in de lift, hoewel het mobiele OS van Microsoft nog altijd flink achterblijft bij de marktaandelen van iOS en Android. Android is het dominante besturingssysteem met een marktaandeel van 70,1 procent in de vijf grootste landen. Maar de groei vlakt af, waarschuwt Kantar.

In Frankrijk wordt 10,8 procent van de smartphones inmiddels aangedreven door Windows Phone, en in Engeland 12 procent.

Als naar de smartphonemerken wordt gekeken, blijkt dat Samsung in toenemende mate concurrentie begint te ondervinden van Sony, LG en Nokia. Vooral de Nokia Lumia 520 en deLumia 620, de twee goedkooste toestellen van de Finse fabrikant, doen het erg goed op de markt. De twee Lumiatoestellen doen het vooral erg goed bij twee cruciale groepen die vaak telefoons kopen: de 16- tot 24-jarigen, en de 35- tot 49-jarigen.

In Amerika blijft iOS van Apple de dominante speler, met 39,3 procent van de markt. Dat aandeel zal naar verwachting de komende maanden sterk stijgen als gevolg van de lancering van de nieuwe iPhone 5S en de 5C. In Japan verdelen Apple en Android bijna precies de markt, met 48,6 procent voor iOS en 47,4 procent voor Android. BlackBerry is in Europa goed voor slechts 2,4 procent van de smartphoneverkoop, en 1,8 procent in Amerika.

Windows Phone nadert tien procent marktaandeel in Europa marktaandeel windows phone 

Bron: Engadget

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters