Windows Phone op plek twee in tevredenheidsonderzoek over mobiele platforms

Er is weer eens een enquête gehouden onder gebruikers van de vier belangrijkste mobiele platforms. En, net als voorheen, blijkt dat gebruikers van iOS (iPhone, iPad) het meest tevreden zijn. Dat is niet verrassend. Maar wel dat Windows Phone nu op plek twee staat, en Android is voorbijgeschoten.

Uit de enquête blijkt dat 71 procent van de iOS-gebruikers zeer tevreden is over het platform. Op plek twee komt Windows Phone. En pas op plek drie Android. Hekkensluiter is BlackBerry OS dat slechts een kwart van de gebruikers weet te bekoren. In bijgevoegde grafiek is het enquêteresultaat keurig te zien.

Voor de enquête zijn meer dan vierduizend mensen ondervraagd. De grote verrassing is de tevredenheid over Windows Phone, dat een marginaal maar wel stijgend marktaandeel heeft, maar zijn gebruikers bijzonder tevreden weet te stellen. De relatief grote ontevredenheid over Android is juist niet zo’n verrassing: er is veel kritiek op de toenemende malware op dit platform, de trage updates voor toestellen van verschillende fabrikanten die allemaal andere softwareschillen hebben, en de kwaliteit van de apps, die doorgaans iets onder die van iOS ligt.

RIM, dat al meer dan een jaar geen nieuwe telefoons of nieuw besturingssysteem heeft uitgebracht, loopt ver achter op de rest, wat zich – in tegenstelling tot de grote tevredenheid over Windows Phone – wel weerspiegelt in het geringe marktaandeel voor dit platform. Wat overigens dit jaar kan omslaan als gevolg van de nieuwe BB 10-toestellen die eind deze maand zullen worden aangekondigd. </p>

platform enquete 

Bron: Fortune

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. SrbinYU -

  Windows phone is ook een hele mooie os alleen is de gebrek aan apps erg jammer vandaar dat ik een nexus 4 heb gehaald. Als de aanbod aan apps verbeterd dan ga ik weer een Nokia met WP halen.

  1. bartvuijk -

   120.000 apps te weinig? Ben benieuwd hoe je die op een toestel wegstouwt dan 😉 Maar alle gekheid op een stokje, volgens mij zijn de meestgebruikte apps op iOS en Android inmiddels wel voor Windows Phone te krijgen.

   1. SrbinYU -

    Klopt ook wel maar apps werken niet allemaal evengoed of zijn niet zo uitgebreid als op android /ios. Whatss app is traag, viber geeft eerst een sms notificatie als je gebeld word, dus vaak mis je je oproep. Dit zijn enkele voorbeelden van populaire apps, zo zijn er meer voorbeelden soccer livescore app bijvoorbeeld werkt ook niet optimaal en is bij android vele malen uitgebreider. Daarnaast heb je ook een aantal apps die helemaal niet verkrijgbaar zijn.

    Maar voor de rest is wp een prachtig systeem

   2. hanszw -

    bartvuijk heeft hier helemaal gelijk in, ik krijg sterk het vermoeden dat mensen elkaar maar na praten van horen zeggen. Over 5 jaar wordt dat nog gezegd. Ben in bezit van een Note II en een Lumia 920 maar mis niks op de Lumia wat ik wel op de Note II heb. Whatss App is inmiddels een stuk sneller en bovendien niet aan WP te wijten en hoe je er bij komt dat de apps op WP niet zo goed zouden werken…….? Ook voor Android zijn er zat slechte apps te vinden, zoals b.v. een Facebook app maar ook dat is Android niet aan te rekenen, wel de makers van de apps.

   3. SrbinYU -

    Ten eerste hoef ik mijn gelijk niet te halen en ten tweede heb een jaar lang een lumia 800 gebruikt. En het was een top toestel, gaf alleen een aantal punten aan waar ik niet tevreden over was, dit omdat het om een tevredenheidsonderzoek ging.

   4. hanszw -

    Het is ook niet zo dat 100% tevreden is maar wel de meerderheid. Dat was ook al zo met WP 7.5. Blijkbaar val jij daar niet onder. Maakt niet uit en het gaat niet om het gelijk hebben. Elk platform heeft zijn voor- en nadelen. Ik geef alleen maar aan dat in elke app shop goede en minder goede producten zijn en dat zoiets los staat van een platform. Zelf heb ik ook de Lumia 800 en 900 gehad, toen de Note II en nu de Lumia 920. Mijn voorkeur gaat naar de laatste.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters